Half miljoen subsidie voor NTC in Amstelveen

Half miljoen subsidie voor NTC in Amstelveen Foto: [Provincie Noord-Holland]

AMSTELVEEN –De Provincie Noord-Holland meldt vandaag dat Het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen 500.000 euro subsidie krijgt. Onlangs werd al het startschot gegeven voor de bouw van het NTC op Sportpark De Kegel.


- Lees verder onder deze advertentie -

Per 1 september 2019 verhuizen het kantoor in Amersfoort en het huidige Nationaal Trainingscentrum in Almere naar Amstelveen. Het samenbrengen van toptennis en breedtesport in het NTC is een belangrijke stap voor de toekomst van tennis in Nederland. De nationale selecties voor tennis en rolstoeltennis zullen in dit centrum gaan trainen.

Toptennisbanen

De subsidie van de Provincie Noord-Holland zal onder meer worden gebruikt voor het realiseren van toptennisbanen en ruimtes voor de bondsarts, fysiotherapie en conditietraining. De 500.000 euro maakt deel uit van een totale investering van twee miljoen euro voor acht topsportprojecten in Noord-Holland. De rest van de subsidie wordt onder meer gebruikt voor rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg, steun voor topsportcentrum De Koog in Zaanstad, een nieuwe sporthal in sportpark De Kogge in Hollands Kroon, een indoor atletiekbaan in Assendelft, de inline-skatebaan van St. Omnium Sport De Westrand in Wervershoof en nieuwe faciliteiten voor BMX-vereniging UWTC Uithoorn.

“Noord-Hollandse topsporters doen het internationaal heel goed”, zegt gedeputeerde Jaap Bond op de website van de Provincie Noord-Holland. “Voorzieningen waar zij op hoog niveau kunnen trainen en die geschikt zijn voor grote sportevenementen dragen bij aan economische ontwikkelingen.”

Start

Algemeen directeur van de KNLTB Erik Poel, bestuurslid Toptennis KNLTB Eric Wilborts en Peter Bot, wethouder Ruimtelijke Ordening en Sport van de gemeente Amstelveen gaven in februari op de bouwlocatie al het teken voor de start van de bouw van het NTC. Eigenaar Netjes Beheer begint met de aanleg van een parkeergarage en aansluitend heeft bouwbedrijf Vaessen de opdracht gegund gekregen een geheel nieuwe tennishal met diverse faciliteiten en nieuwe buitenbanen te realiseren. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties