Day Foodbar [Foto: Archief]

Handhaving grijpt in bij tijdelijk winkeltje van Day Foodbar

Amstelveen - Day Foodbar op het Stadsplein mag niet langer op kleine schaal wijn, bier en delicatessen verkopen. 

Eigenaar Daan Kroone heeft van handhaving begrepen dat op last van Veiligheidsregio Amsterdam het tijdelijke kleine winkeltje in het filiaal aan het Stadsplein per direct dicht moest.

Kroone had een soort van klein winkeltje gecreëerd in zijn zaak om klanten nog enigszins van dienst te zijn en zijn personeel aan de gang te houden begrijpt weinig van de maatregel. Er kwam zo'n tien klanten per dag iets ophalen, vooral om Day een hart onder de riem te steken.

Kroone hield zich in zijn visie aan de maatregelen; slijterijen en foodwinkels zijn immers ook open. 'Elke keer als je er nog iets van probeert te maken word je weer heel hard teruggefloten,' zegt de teleurgestelde eigenaar.

'Ik begrijp dat we het coronavirus terug moeten dringen, maar waarom mogen bij Gall & Gall de winkels dan wel vollopen? De supermarkten draaien op volle toeren en ook de vrijdagmarkt in Amstelveen was gister heel druk en daar stonden zelfs verkopers zonder mondkapjes', zegt Kroone, die het spoor bijster is.

Aanvankelijk mocht Day de deuren open houden voor de beperkte 'winkelverkoop', maar nadat de Veiligheidsregio besloot de maatregelen aan te scherpen stond volgens Kroone handhaving direct op de stoep. ' We moesten per direct het winkeltje sluiten', zegt Kroone.

Update: reactie wethouder

Day Foodbar mag wel take-away maaltijden blijven verzorgen. In een nagekomen reactie laat wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) weten dat er inderdaad handhavers zijn langsgeweesrt, maar Raat benadrukt dat Day niet gesommeerd is de zaak geheel te sluiten en dat de gemeente al een afspraak had om maandag met Kroone om de tafel te zitten.

'We proberen altijd redelijk te blijven, maar we zijn daarbij wel afhankelijk van landelijke regelgeving,' zegt Raat. 'Onze handhavers gaan talloze locaties langs om in deze periode de wet en regelgeving te handhaven, maar winkels of zaken worden niet gesloten zonder  zonder overleg met het gemeentebestuur in Amstelveen. We gaan maandag om tafel met de eigenaar van Day,' zegt Raat. 

Update: 19-12-20 17.45u


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.