112

'Harde knal' in omgeving Amsterdamseweg gerelateerd aan schietincident Smeenklaan

Amstelveen - In een gebouw aan de Smeenklaan in Amstelveen blijkt gisterenavond (maandag 16 januari 2023) even na 22.00 uur een schietincident te hebben plaatsgevonden.

De politie kreeg gisterenavond om 22.10 uur melding van een harde knal uit de omgeving van de Amsterdamseweg. Er togen direct meerdere politie-eenheden die kant op. Het bleek dat in de centrale hal van een pand aan de Smeenklaan geschoten was. Er werden door de politie geen gewonden aangetroffen.

Kleine zwarte auto

De recherche en forensische opsporing doen onderzoek naar de toedracht van het incident. Door een getuige is gezien dat er twee mogelijke verdachten zijn weggereden in een kleine zwarte auto. 

Getuigen gezocht

De politie doet een getuigenoproep en hoopt dat er mensen zijn rond 22.00 uur op of in de omgeving van de Smeenklaan in Amstelveen iets is opgevallen. Ook beelden (deurbel of dashcam) uit de omgeving kunnen nuttig zijn. Mensen die informatie hebben of meer weten kunnen dat melden via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.

Algemeen gisteren 14:34

Speciale signeersessie Marianne Timmer bij De Wijnschuur

Amstelveen/Nes/Uithoorn - Olympisch kampioen Marianne Timmer komt op zaterdag 9 december 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur naar De Wijnschuur in Nes aan de Amstel om haar nieuwe boek 'De Timmerfabriek' te promoten en te signeren.