112

'Harde knal' in omgeving Amsterdamseweg gerelateerd aan schietincident Smeenklaan

Amstelveen - In een gebouw aan de Smeenklaan in Amstelveen blijkt gisterenavond (maandag 16 januari 2023) even na 22.00 uur een schietincident te hebben plaatsgevonden.

De politie kreeg gisterenavond om 22.10 uur melding van een harde knal uit de omgeving van de Amsterdamseweg. Er togen direct meerdere politie-eenheden die kant op. Het bleek dat in de centrale hal van een pand aan de Smeenklaan geschoten was. Er werden door de politie geen gewonden aangetroffen.

Kleine zwarte auto

De recherche en forensische opsporing doen onderzoek naar de toedracht van het incident. Door een getuige is gezien dat er twee mogelijke verdachten zijn weggereden in een kleine zwarte auto. 

Getuigen gezocht

De politie doet een getuigenoproep en hoopt dat er mensen zijn rond 22.00 uur op of in de omgeving van de Smeenklaan in Amstelveen iets is opgevallen. Ook beelden (deurbel of dashcam) uit de omgeving kunnen nuttig zijn. Mensen die informatie hebben of meer weten kunnen dat melden via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.