AmstelveenZ

Haringparty van RANA levert 5000 euro op

Amstelveen – Tijdens de haringparty op het terras van restaurant The Winekitchen heeft de Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA) gisteren 5000 euro opgehaald voor De Schakel. De kersverse nieuwe haring werd geleverd door de Volendammer Visspecialist.

De gasten genoten voor 50 euro per persoon van de haring en de bijpassende wijn. Zij hadden allemaal een uniek polsbandje om. Deze bandjes waren gemaakt door de mensen van De Schakel, de vrijetijdsvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking in Amstelveen.

Fantastisch

De gasten genoten duidelijk van de nieuwe haring, die volgens visspecialist Henry Schilder dit jaar fantastisch smaakt. ‘Je proeft de zee’, zei Schilder eerder al tegen AmstelveenZ. Ook wethouder Herbert Raat was aanwezig op het feestje en zette een foto van de haringparty op Twitter.

Tijdens de haringparty was er ook een speciale veiling. Aanwezigen konden bieden op bijzondere schilderijen, pentekeningen en foto's geveild uit privécollecties, maar ook schoonheidsbehandelingen en vele andere bijzonderheden zoals een topstuk van een bekende internationale ontwerper.

Uiteindelijk werd er dus alles bij elkaar 5000 euro opgehaald. De Schakel kan het geld uiteraard goed gebruiken.


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.