Huisarts Philippine Klaui neemt de mondkapjes, geschonken door dhr. Jungsoo Park, dankbaar in ontvangst

Hartverwarmende donatie van 1000 mondkapjes na oproep Amstelveense huisarts

Amstelveen - De Amstelveense huisarts Hanna Jellema, die recent de noodklok luidde wegens een dreigend tekort aan mondkapjes bij Amstelveense huisartspraktijken, is zeer dankbaar voor een donatie van duizend mondkapjes.

'De heer Jungsoo Park heeft ons namens zijn bedrijf GenScript in Leiden,1000 mondkapjes gedoneerd. Het bedrijf werkt momenteel hard aan de ontwikkeling van COVID-19 vaccins,' zegt Jellema.

'We zijn erg blij en verrast met deze gulle gift. Vanwege het grote aantal, kunnen we de mondkapjes ook met een aantal collega huisartsenpraktijken in Amstelveen delen', zegt Jellema. Haar collega Philippine Klaui nam de mondkapjes in ontvangst.

Hartverwarmend
Jellema noemt het  hartverwarmend dat in deze moeilijke tijd zoveel mensen meeleven en proberen te helpen. 'En dan zo'n onverwachte donatie van zoveel mondkapjes, dat is echt geweldig! Veel dank aan de heer Jungsoo Park.'

Veilig opgeborgen buiten praktijk
Jellema laat ook weten dat de mondkapjes niet in de huisartsenpraktijk worden bewaard, maar op een veilige plek elders. 'Recent zijn er namelijk berichten geweest van inbraken bij praktijken om mondkapjes te stelen! Dat willen we uiteraard voorkomen.' 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 14:31

Trajectcontrole op N201 gaat definitief van start

Amstelveen - Het trajectcontrole-systeem op de provinciale weg N201 bij Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn wordt vanaf maandag 2 november 2020 actief. Hardrijders kunnen vanaf die datum automatisch rekenen op een boete via het Centraal Justitieel Incassobureau.

Politiek vandaag 13:59

‘Gezond en zonder armoede de crisis door’

Amstelveen - Als het aan GroenLinks ligt gaat Amstelveen (financieel) gezond en zonder armoede de coronacrisis door. De partij heeft daartoe in een notitie een serie aanbevelingen gedaan aan het College van B en W.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:46

Amstelveen van voorheen (218)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 218 een oude prentbriefkaart van de luchthaven waar Amstelveen in economische zin zoveel aan te danken heeft: Schiphol.