Huisarts Philippine Klaui neemt de mondkapjes, geschonken door dhr. Jungsoo Park, dankbaar in ontvangst

Hartverwarmende donatie van 1000 mondkapjes na oproep Amstelveense huisarts

Amstelveen - De Amstelveense huisarts Hanna Jellema, die recent de noodklok luidde wegens een dreigend tekort aan mondkapjes bij Amstelveense huisartspraktijken, is zeer dankbaar voor een donatie van duizend mondkapjes.

'De heer Jungsoo Park heeft ons namens zijn bedrijf GenScript in Leiden,1000 mondkapjes gedoneerd. Het bedrijf werkt momenteel hard aan de ontwikkeling van COVID-19 vaccins,' zegt Jellema.

'We zijn erg blij en verrast met deze gulle gift. Vanwege het grote aantal, kunnen we de mondkapjes ook met een aantal collega huisartsenpraktijken in Amstelveen delen', zegt Jellema. Haar collega Philippine Klaui nam de mondkapjes in ontvangst.

Hartverwarmend
Jellema noemt het  hartverwarmend dat in deze moeilijke tijd zoveel mensen meeleven en proberen te helpen. 'En dan zo'n onverwachte donatie van zoveel mondkapjes, dat is echt geweldig! Veel dank aan de heer Jungsoo Park.'

Veilig opgeborgen buiten praktijk
Jellema laat ook weten dat de mondkapjes niet in de huisartsenpraktijk worden bewaard, maar op een veilige plek elders. 'Recent zijn er namelijk berichten geweest van inbraken bij praktijken om mondkapjes te stelen! Dat willen we uiteraard voorkomen.' 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Wonen vandaag 10:51

Van Oud-Zuid naar The Mayor

Amstelveen - Leo (68) en Anja (66) Bronkhorst woonden praktisch om de hoek van The Mayor aan de Minervalaan in Amsterdam-Zuid. Het was een prachtig appartement, maar het ontbreken van een buitenruimte voelde toch niet goed. Het stel was gewend aan een huis met een grote tuin, maar het onderhoud wilden ze niet meer. In The Mayor vonden ze het beste van twee werelden.

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.