Davey Photography, Davey Baas
112

Heftige achtervolging: gevluchte verdachte aangehouden na grote klopjacht

Aalsmeer - De politie is er na een grote klopjacht in geslaagd om een gevluchte verdachte aan te houden die eerder op de avond nog wist te ontkomen na een achtervolging in Aalsmeer.

De persoon crashte met zijn auto rond 22:00 uur op de kruising tussen de Stommeerkade en de Aalsmeerderweg in Aalsmeer, na een politie-achtervolging. [Tekst gaat verder na foto]

112_achtervolging_aalsmeer_dpdb.jpg
Foto: Davey Photography, Davey Baas

De verdachte wist na de crash echter te ontkomen en de politie startte direct een grootschalige klopjacht om hem alsnog in de boeien te slaan.

112_achtervo21lging_vtf.jpg
Foto: VTF, Vivian Tusveld

Met een flinke politiemacht, waaronder een helikopter en meerdere hondengeleiders werd naar de verdachte gezocht. Onder andere het gebied rond de Sportlaan en de Wilgenlaan werd door agenten met honden en zware vesten volledig uitgekamd. 

Aanhouding

Uiteindelijk bleek die zoektocht succesvol: de verdachte werd aangehouden op de Geraniumstraat. Volgens omstanders is de verdachte door door een politiehond gebeten. Voorafgaand aan de aanhouding werd door de politie een waarschuwingsschot gelost op de Ophelialaan. 

Het is nog onduidelijk waarom de persoon door de politie achterna werd gezeten. De hele zoektocht en de aanhouding trokken veel bekijks van bewoners uit de wijk. 

UPDATE: KLIK HIER


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.