Heiproeven bij Keizer Karel College van start

Heiproeven bij Keizer Karel College van start Foto: AmstelveenZ

AMSTELVEEN - In verband met de verbreding van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht zijn deze week de heiproeven bij het Keizer Karel College (KKC) en bij de Burgemeester Boersweg in Amstelveen van start gegaan. Tijdens de werkzaamheden zullen er palen van soms wel 25 meter in de grond worden aangebracht.


- Lees verder onder deze advertentie -

Zoals eerder al werd aangekondigd zijn er voor de werkzaamheden aan de A9 tussen 2020 en 2024 funderingswerkzaamheden nodig. Rijkswaterstaat wil tijdens het project de hinder voor de omgeving wat betreft geluid en trillingen waar mogelijk beperken. Ook moet gezorgd worden dat de constructies gebouwd worden op een stevige en vaste grondlaag in plaats van bijvoorbeeld op een zachte veenlaag. Daarom worden er nu al heiproeven uitgevoerd.

Trillingen

Bij de heiproeven worden palen in de grond aangebracht, soms tot wel 25 meter diepte. Per locatie vinden verschillende funderingstechnieken plaats. Geluid en trillingen worden met meetapparatuur in kaart gebracht. De uitkomsten van de proeven kunnen aanleiding zijn om voorwaarden mee te geven aan de aannemer.

Een uitkomst kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde techniek niet mag worden toegepast of alleen op bepaalde tijdstippen. De heiproeven worden uitgevoerd op twee locaties langs de A9, bij het Keizer Karel College en bij de voormalige oprit 4 vanaf de Burgemeester Boersweg naar de A9 in Amstelveen.

Geluidsoverlast

De proeven kunnen geluidsoverlast en trillings-overlast geven. Daarnaast kan er verkeershinder ontstaan tijdens de aanvoer van het materieel. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 19.00 uur.

Bij het KKC wordt gewerkt in de meivakantie tot en met 11 mei. De school blijft bereikbaar. Het westelijk deel van de parkeerplaatsen op het terrein van het KKC is dan tijdelijk buiten gebruik. Parkeren kan op het naastgelegen parkeerterrein ‘Oude Dorp’ en op de Ouderkerkerlaan.

Berm

De werkzaamheden nabij de voormalige oprit 4 bij de Burgemeester Boersweg vinden plaats tot eind mei. Er wordt gewerkt in de berm tussen het talud van de A9 en de voormalige oprit.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties