De politiehond die gisterenavond de verdachte wist te grijpen. [Davey Photography, Davey Baas]
112

Heldenrol voor politiehond na achtervolging en klopjacht in Aalsmeer

Aalsmeer - De politie heeft meer informatie gegeven over de wilde achtervolging en aansluitende klopjacht op een verdachte in Aalsmeer gisterenavond. Een politiehond vervulde, zoals getuigen al meldden, een belangrijke rol bij de uiteindelijke aanhouding en wist de verdachte onder controle te krijgen.

De politie kreeg gisteren (maandag 6 juli) in de loop van de dag informatie over een verdachte die zijn zoon bij de moeder zou hebben weggenomen en daarbij ook een wapen zou hebben getoond. De politie startte daarop direct een onderzoek.

Kind van 7 in vluchtauto

Rond 22.00 uur zagen agenten de verdachte met zijn zoontje in een voertuig rijden aan de Aalsmeerderweg. Bij het zien van politie reed het voertuig met hoge snelheid weg in de richting van de Ophelialaan. Tot twee keer toe reed de verdachte door een rood licht, waarna hij crashte bij een hek in het zand, nabij het Bielzenpad. Via het fietspad rende hij vervolgens weg in de richting van Baanvak. Zijn zoontje (7) bleef ongedeerd achter in de auto. Toegesnelde agenten ontfermden zich direct over de jongen.

Waarschuwingsschot en inzet politiehond

Kort daarna zagen agenten de man wegrennen vanuit de richting van de Sportlaan richting de Burgemeester Kasteleinweg. Hij greep op enig moment naar zijn broeksband. Als er mogelijk een vuurwapen in het spel is, nemen agenten geen enkel risico. Dat deden ze nu dus ook niet. Ter hoogte van de Geraniumstraat loste een agent een waarschuwingsschot en wist een politiehond de man onder controle te krijgen.

De verdachte, een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is na behandeling door een huisarts ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie.nl


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.