Hella Vercammen: Vakantie mét of zonder recht (op ontspanning)?

Vakantie mét of zonder recht (op ontspanning)?


De Amstelveense Hella Vercammen is eigenaar van The Legal Company in Amstelveen. Als bedrijfsjuridisch adviseur geeft ze in haar maandelijkse column juridische tips en advies. Heeft u een lezersvraag? Mail ‘m dan naar info@thelegalcompany.nl

Na de invoering van de complexe Wet Werk & Zekerheid op 1 juli 2015 wilde ik even mijn hoofd leeg maken in de zomervakantie. Heerlijk vooruitzicht, maar zo gemakkelijk ging dat nog niet…

Gedachteloos bladerde ik in fashion magazines om na drie tijdschriften te ontdekken dat het eigenlijk één grote reclamefolder is. Vervolgens stapte ik snel over op de Quest, op zoek naar ‘interessantere’ informatie en weetjes om mijn snel opdrogende hersenpan te verfrissen.

‘Tot mijn schaamte
concludeerde ik dat
we er zelf ook
waren ingestonken…’



Met trots las ik dat onze dochters minder traditionele en meer interessante carrières zullen ambiëren omdat papa thuis net zoveel doet als ik. Toen brak ik de voorraad reistijdschriften aan waarbij mijn ontspanning al snel omsloeg in spanning, toen ik de Consumentenbond Reisgids van juli/augustus 2015 las. Er stonden nogal wat heikele juridische vakantiekwesties in. Vanwege mijn interesse en eigen belang in het ‘vakantie consumentenrecht’ besloot ik er toch maar in te duiken.

Tot mijn schaamte concludeerde ik dat we er zelf ook waren ingestonken. De afkoop van het eigen risico bij de huurauto in Zuid-Italië. Niet inbegrepen bij de internet boeking terwijl die indruk bij de boeking wel was gewekt. Of we nog even 200 euro wilden aftikken bij die sacherijn van een baliemedewerker.

Toen ik las dat dit echt valkuil nr.1 is, kwam ik tot een aantal aanbevelingen voor mezelf, wellicht ook handig voor u! Aanbeveling 1: Voortaan vóór de reis dergelijke tijdschriften met tips en checklists lezen! Deze uitgave van juli/augustus kwam wat dat betreft te laat maar het zit inmiddels in een speciaal mapje. Aanbeveling 2: Als vrouwelijke jurist zal me ook thuis moeten buigen over de kleine lettertjes. Aanbeveling 3: Als ik dit niet wil, gewoon fashion magazines lezen, mijn vakantierecht op ontspanning claimen en in bewuste staat van onwetendheid blijven! 

Hella Vercammen 


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.