Help, mijn partner is op jonge leeftijd dement

Help, mijn partner is op jonge leeftijd dement

Amstelveen - Als je partner op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgt ben je daar meestal niet op voorbereid. Op dinsdag 15 mei 2018 wordt in ontmoetingscentrum De Meent aan Orion 3 in Amstelveen Zuid een bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie gehouden.

Op de bijeenkomst van 15 mei zal Corry Brouwer, mantelzorgmakelaar bij Mantelzorg & Meer vragen beantwoorden over de ondersteuning die mantelzorgers kunnen krijgen op het gebied van financiën, werk, wonen en zorg.

Weg vinden

Want hoe vind je je weg in de bureaucratie van de zorg? Hoe houd je het overzicht van de personen en instanties waarmee je tijdens het verloop van de ziekte te maken krijgt? Heb je recht op zorgverlof? Van welke (financiële) regelingen kan je gebruik maken? Vaak hebben naasten nog geen enkele ervaring met zorginstanties en regelgeving op het gebied van zorg.

Voor naasten

De bijeenkomst is bedoeld voor naasten, mantelzorgers en familie van jonge mensen met dementie. Jonge mensen met dementie zijn zelf ook van harte welkom. Een professional zal voor hen een alternatief programma aanbieden in een andere ruimte.

Maaltijd

Aanvang 18.00 uur (inloop vanaf 17.45) tot ongeveer 19.15 uur. Daarna krijgen deelnemers een gezamenlijke maaltijd in het café van De Meent aangeboden door Alzheimer Nederland. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Jeantien Brugma,  dementiejong@gmail.com. Meer informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties