Herbert Raat was in 2018 ook lijsttrekker.

Herbert Raat definitief lijsttrekker VVD Amstelveen

Amstelveen - Herbert Raat is door de VVD Amstelveen officieel benoemd tot lokaal lijsttrekker tijdens de  gemeenteraadsverkiezingen in 2022. 

Raat was al benoemd tot kandidaat-lijsttrekker: zijn benoeming werd gisteren officeel gemaakt tijdens een ledenvergadering van de partij, die werd gehouden in Brasserie Paardenburg. Daar kwamen zo'n honderd VVD'ers op af, meldt VVD Amstelveen.

Eerder succesvol

Als behaalde resultaten in het verleden garantie zouden geven voor de toekomst, dan zit de VVD gebakken met Raat als lijsttrekker. Onder aanvoering van Raat werd de VVD tijdens vorige gemeenteraadsverkiezingen (in 2014 en 2018) de grootste partij van Amstelveen. In 2018 stemde nagenoeg een kwart van de Amstelveners op de liberale partij, waarvan meer dan de helft op Raat stemde.

raat_rutte_noomen_vvd_amstelveen.jpg
Herbert Raat, hier met Mark Rutte en fractievoorzitter Kees Noomen

Lijstduwers

De VVD maakte ook een drietal lijstduwers bekend: raadslid (en nestor) Hans Bulsing, huidig wethouder Rob Ellermeijer en Rajiv Mehra sluiten de kandidatenlijst. De volledige kandidatenlijst wordt eind november bekend; de partij stelt in ieder geval dat het beschikt over uitzonderlijk kwalitatieve kandidaten.

Op de ledenavond gisteren werd ook het VVD-verkiezingsprogramma in stemming gebracht; dat zal binnenkort openbaar worden. De gemeenteraadsverkezingen staan gepland voor 16 maart 2022. 


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Optometrie onder de loep

Amstelveen - Maar liefst 80% van het aantal patiënten met milde oogproblematiek kan worden onderzocht/verholpen door een optometrist. Alleen hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Zelfs huisartsen zijn soms onbekend met het beroep.