Herbert Raat gaat opnieuw op bezoek bij de krakers. [AmstelveenZ]

Herbert Raat gaat opnieuw op bezoek bij de krakers

Amstelveen - In nauwe afstemming met burgemeester Bas Eenhoorn heeft Herbert Raat de gemeenteraad geïnformeerd over het gekraakte pand aan de Groen van Prinstererlaan. De locoburgemeester laat onder meer weten dat hij de krakers morgen opnieuw gaat bezoeken.

Zoals bekend heeft de groep 'We Are Here' vorige week een kantoorpand aan de Mr Groen van Prinstererlaan in Amstelveen gekraakt. De groep van uitgeproduceerde asielzoekers trok eerder krakend door Amsterdam.

Aangifte

De eigenaar van het pand heeft inmiddels aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de krakers aanschrijven. Dat betekent dat de krakers het pand moeten ontruimen. Hoelang dat gaat duren is afhankelijk van de procedure.

Morgen gaat Raat de krakers samen met de Dienst Terugkeer en Vertrek opnieuw bezoeken. Het standpunt van de gemeente luidt als volgt: ‘Wie hier volgens de rechter niet mag zijn moet indien mogelijk vertrekken’, schrijft Raat in een brief aan de gemeenteraad.

Ondertussen laat Raat in dezelfde brief ook weten dat iedereen in Amstelveen op een humane manier wordt behandeld. Dat betekent dat de gemeente zorg biedt wanneer mensen dit nodig hebben. 

Antikraak

Raat heeft over de situatie ook telefonisch contact gehad met de locoburgemeester van Amsterdam, Rutger Groot Wassink. Binnenkort wordt er nader gesproken over de kwestie. Inmiddels zijn eigenaren van leegstaande kantoorpanden benaderd en zij hebben in ruime mate gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente om antikraak maatregelen te treffen. Dit betekent dat met name jonge Amstelveners tijdelijk woonruimte kan worden geboden.

Daarnaast heeft de gemeente een contactpersoon aangesteld. Deze contactpersoon onderhoudt dagelijks contact met omwonenden en de groep krakers.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.