Herdenkplek voor Peter R. de Vries in Aalsmeer. [Beeld: Gemeente Aalsmeer]

Herdenkplek voor Peter R. de Vries in zijn geboorteplaats Aalsmeer

Aalsmeer - In de Zijdstraat in Aalsmeer is ter nagedachtenis aan Peter R. De Vries een herdenkplek ingericht. 

Herdenkplek en condoleanceregister

Burgemeester Gido Oude Kotte van Aalsmeer stelt dat het overlijden van Peter R. de Vries hard is binnengekomen in Aalsmeer, de gemeente waar De Vries werd geboren. Met de herdenkplek wordt inwoners een mogelijkheid geboden om hem een laatste eer te bewijzen, te herdenken en om uiting te geven aan hun gevoelens vanwege de weerzinwekkende moord.

Vanaf maandag 19 juli wordt er ook een condoleanceregister geopend op het raadhuis in Aalsmeer. Ook daar kunnen mensen terecht voor een laatste eer aan Peter R. De Vries.

Loco-burgemeester Robert van Rijn legde vandaag samen met raadslid Thirsa van der Meer en Dirk Box van Meer Aalsmeer bloemen bij de 'ster' (tegel) van Peter R. de Vries  in de Zijdstraat. De Vries plaatste daar in 2001 zijn handtekening op. Er werden van de week al spontaan bloemen op de plek neergelegd, de gemeente heeft deze plek nu aangewezen als herdenkplek om De Vries een laatste eer te bewijzen. Diverse inwoners van Aalsmeer en de regio (De Vries groeide op in Amstelveen) hebben al bloemen op de plek gelegd.

Volksheld

Burgemeester Gido Oude Kotte laat weten De Vries te bewonderen voor zijn vurige gevecht voor rechtvaardigheid. 'Nederland heeft op een laffe en weerzinwekkende manier een volksheld verloren. Onze gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en wij wensen hen heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.’

Peter R. de Vries overleed afgelopen donderdag aan de verwondingen ten gevolge van de moordaanslag die een week eerder plaatsvond in Amsterdam. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:08

Aanleg glasvezelnetwerk Amstelveen start in september

Amstelveen – KPN start in september 2021 met de uitrol van een nieuw glasvezelnetwerk in Amstelveen, twee maanden later dan aanvankelijk werd aangekondigd. De wijk Bankras-Kostverloren is als eerste aan de beurt.

112 29 jul. 2021 21:40

Blikschade bij botsing Oranjebaan

Amstelveen - Op de kruising van de Oranjebaan met de Burgemeester Boersweg in Amstelveen heeft donderdagavond een botsing plaastgevonden tussen een auto en een bestelbus.