De nieuwe bestrating in het Oude Dorp krijgt vorm

Herinrichting Oude Dorp Amstelveen krijgt gestaag vorm

Amstelveen - De herinrichting van het Oude Dorp in Amstelveen ligt vooralsnog op schema. Inmiddels is al een deel van de nieuwe bestrating te zien.

Het Oude Dorp wordt in de komende periode in diverse fases opgeknapt: zo worden de Dorpsstraat (foto) en de Stationsstraat gelijkvloers ingericht met gebakken klinkers voor een meer nostalgische uitstraling.

De rijbaan in de Stationsstraat en het zuidelijke deel van de Dorpsstraat worden onderscheiden door twee lijnen van basaltkeien (foto boven) en bestaande bomen krijgen een groene omheining.

lantaarnpaal_oude_dorp.jpg

Ook klassieke lantaarnpalen (foto boven) en natuurstenen stoepjes (foto onder) moeten de historische uitstraling van het Dorp versterken, hoewel de gekozen witte natuursteen die in rechthoeken voor de entrees van de winkels is neergelegd niet iedereen kan bekoren.

natuursteen_oude_dorp.jpg

natuursteen_oude_dorp2.jpg

Horeca-ondernemer Rob van der Monde plaatste gisteren op social media video's van de werkzaamheden in het Oude Dorp:


Meer nieuws

Politiek vandaag 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen vandaag 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.