'Herinrichting plein Campus Uilenstede’ is beste idee van Amstelveen

'Herinrichting plein Campus Uilenstede’ is beste idee van Amstelveen Foto: Winnaar Beste Idee van Amstelveen

AMSTELVEEN - De winnaar van 'het beste idee van Amstelveen' is bekend! De prijs ging naar 'Herinrichting centraal plein Campus Uilenstede'.


- Lees verder onder deze advertentie -

De uitreiking is onderdeel van het initiatief Mensen Maken Amstelveen. De winnaar werd voor 50% bepaald door stemmen van het publiek. De andere helft werd gevormd door de keuze van een vakjury. De jury, onder leiding van wethouder Jeroen Brandes, maakte op 9 oktober de winnaar bekend.

Wethouder Jeroen Brandes sprak lovende woorden over de winnaar: "Er zijn ruim 40 hele goede initiatieven ingediend voor de wedstrijd ‘het beste idee van Amstelveen’. Uit deze inzendingen zijn er 10 geselecteerd waar op gestemd kon worden en waar de jury een oordeel over kon vormen. De vakjury zat grotendeels op één lijn met de publieksjury. De winnaar gooide bij beide jury’s hoge ogen. Ook over de overige plaatsen was weinig verschil van mening. En omdat het zulke goede ideeën zijn, gaan we alle 10 de initiatieven honoreren!"

Het idee ‘Herinrichting centraal plein Campus Uilenstede’ is afkomstig van de bewoners zelf. Ze willen dat het centrale plein een sociale ontmoetingsplek wordt en daarmee het hart van de campus Uilenstede gaat vormen. Op een gedeelde tweede plaats in de verkiezing zijn geëindigd: het badje in het Urbanuspark in Bovenkerk, de buurtmoestuin in het Oude Dorp en een kindergraffiti-project in Randwijck.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.