Hermann Wesselink College: ‘Een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde’

Amstelveen - Internationalisering en aandacht voor kunst en cultuuronderwijs. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het Hermann Wesselink College. Met een prachtig nieuw schoolgebouw met een theater, twee muzieklokalen en eigen oefenstudio’s is zij helemaal klaar voor de toekomst. Klaar voor alle leerlingen die zich willen ontwikkelen tot internationale wereldburgers.

De aandacht voor internationalisering zit helemaal in het DNA van de school. Leerlingen worden in de gelegenheid gesteld tweetalig onderwijs te volgen, er zijn uitwisselingen met andere scholen en er is digitaal contact met leerlingen van over heel de wereld. ‘In ons nieuwe schoolgebouw werken we nog aan een International Room’, legt Hilde van Stelten uit. Zij is conrector Onderwijs op het HWC en trots op haar nieuwe school.

HWC OPEN DAGEN: KLIK HIER VOOR MEER INFO

Wereldburgerschap

Nu is de school nog grotendeels wit, maar de bekende HWC-kleuren prijken binnenkort weer op de muren. ‘In onze International Room kunnen we klassen ontvangen en met hen kennismaken’, vervolgt Hilde. ‘De wereldkaart aan de wand laat zien waar zij vandaan komen en in de vitrine stellen we de spullen die we van hen hebben gekregen tentoon.’

Maar het thema wereldburgerschap gaat verder dan internationalisering alleen. ‘Leerlingen gaan aan de slag met grote thema’s als duurzaamheid en klimaatverandering, maar ook met politiek en democratie. Zo kunnen zij zich optimaal ontwikkelen tot internationale wereldburgers.’

Drama, muziek en tekenen

Naast internationalisering heeft het HWC veel aandacht voor onderwijs in kunst en cultuur. Al vanaf de eerste klas staan de creatieve vakken op het rooster: drama, muziek, technologie en informatica, handvaardigheid en tekenen. ‘We vinden het belangrijk dat leerlingen zich ontwikkelen in creativiteit en dat ook doen op terreinen die ze nog niet kennen’, vervolgt Hilde.

‘Zo leren de leerlingen ook allemaal een muziekinstrument bespelen. Wie weet is het wel wat voor hen? Misschien ook niet, dat is ook prima, maar de ervaring en het samen plezier maken in het spelen van de muziek is ook belangrijk. Leerlingen kunnen hier ook in verder; muziek en kunstvakken zijn bij ons ook mogelijk als examenvak.’

Workshops

Daarnaast vindt het HWC de vrije keuze van leerlingen heel belangrijk. Wat zou  jij willen leren? Iedere vrijdagmiddag kun je workshops volgen. Geheel vrijwillig. Er staat geen les meer op het rooster en toch bruist het van de activiteiten in de school.

‘Denk bijvoorbeeld aan een workshop streetart, animé tekenen of een workshop mobiele fotografie’, somt Hilde een aantal mogelijkheden op. ‘Daarnaast is er een Engelse boekenclub, een kookclub en kunnen leerlingen deelnemen aan fantasy en roleplay van Dungeons en Dragons. Het hoeft niet, het mag wel. Zo kun je kiezen wat jij leuk vindt en je eigen talenten verder ontdekken. Voor iedereen is er wel iets. En heb je een idee wat er nog niet is? Dan staat het je helemaal vrij om dit zelf te ontwikkelen.’

Hermann Wesselink College
Startbaan 3
1185 XP Amstelveen
Tel: 020 645 9751
www.hethwc.nl

Dit artikel is ook verschenen in de Onderwijsspecial 2022 van AmstelveenZ Magazine.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.