Anna Jore, Jasmijn Lankheet en Anna Derlage uit 4vwo van het HWC met hun winnende project

Hermann Wesselink College wint prijs voor beste onderzoek door scholieren

Amstelveen - Drie scholieren van het Hermann Wesselink College hebben de landelijke GLOBE juryprijs gewonnen voor hun onderzoek naar de gevolgen van stikstofdioxide op de levende omgeving van de A9.

GLOBE Science Fair

Deze prijs voor het beste wetenschappelijk onderzoek door Nederlandse scholieren werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt op de GLOBE Science Fair 2024 op de Universiteit van Wageningen. 23 teams van 9 scholen presenteerden de resultaten van hun onderzoeken naar fijnstof, NO2, microplastics, waterkwaliteit en de ecologie van hun directe leefomgeving.

Project A9

Anna Jore, Jasmijn Lankheet en Anna Derlage uit 4vwo van het HWC gingen naar huis met de prestigieuze jury award. De jury, bestaande uit Arnold van Vliet (WUR), Mengsje Menkveld (WUR), Hester Volten (RIVM), Ellen Verhoeven (RIVM), Bas Mijling (KNMI) en Dorien Dorresteijn (GLOBE Nederland), beoordeelde hun project over “The effects of NO2 on living surrounding near the A9″ als het beste project.

GLOBE is een wereldwijd onderzoeksprogramma voor middelbare scholieren van NASA, RIVM, KNMI en universiteiten met 37.000 deelnemende scholen in meer dan 100 landen met als doel onderzoek te doen aan natuur en milieu en daarbij kennis verzamelen die bijdraagt aan maatschappij en/of wetenschap. De door scholieren opgehaalde data leveren een bijdrage aan onderzoeken van genoemde wetenschappelijke instituten. 


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.