Bas Jongerius is klaar voor de tijdelijke heropening

Heropening Life & Garden Amstelveen

Amstelveen - Morgen, zaterdag 21 november 2020, heropent Life & Garden Amstelveen tijdelijk zijn deuren. Het tuincentrum dat afgelopen zomer per 1 juli dicht ging zal tot aan de kerstdagen kerstbomen verkopen.

'Kerstbomen verkopen en rondbrengen is zo'n beetje het leukste wat er is. De kans om deze locatie nog éénmaal in te zetten om Amstelveen en omgeving te voorzien van de mooiste kerstbomen pakte ik dan ook meteen,' aldus Bas Jongerius, zoon van de voormalige winkeleigenaar.

Hij vervolgt: 'De zaak is afgelopen zomer compleet leegverkocht waardoor er nu extra veel ruimte is ontstaan om ons traditionele kerstbomenbos droog en overdekt neer te zetten. Belangrijker nog: door die zee aan ruimte kunnen we de winkel extra corona-proof inrichten.'

St. Urbanus kerststukjes

Vanaf 1 december is er in het tuincentrum ook een heuse pop-up store van De Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. Vrijwilligers zullen er kerststukjes maken en verkopen, en uiteraard is elk kerststuk voorzien van een stuk Urbanus chocolade. Ook zal de lokaal beroemde chocolade in feestelijke verpakking te koop zijn. 100% van de opbrengst uit de pop-up store gaat naar de herbouw van de Urbanuskerk.

urbaunschoco2.jpg

Kerststallententoonstelling en meer

Verder zal er in de winkel een collectie van kerststallen te zien zijn van Bert Hillhorst. Bert, koster in de Amsterdamse Hofkerk, verzameld al ruim 30 jaar kerststallen van over de hele wereld en heeft er inmiddels ruim 800! Een deel uit die verzameling zal vanaf 28 november te zien zijn in het tuincentrum.

Ook is het bedrijf gastheer van een serie online evenementen van Amstelveen Spreekt, is er in samenwerking met Tuincentrum Osdorp een kerst-outlet en krijgen klanten die een kerstboom kopen een cadeaubon van € 7,5 van tuincentrum Osdorp te besteden aan het begin van 2021.

'Het is fantastisch dat we de ruimte kunnen bieden aan al deze mooie initiatieven,' aldus Bas. 'Maar waar ik stiekem het gelukkigst van wordt zijn de blije gezichten van mensen die na lang wikken en wegen een boom kiezen en trots de winkel verlaten omdat ze toch écht de mooiste boom uit het bos hebben weten te plukken.'

Openingstijden Life & Garden Amstelveen

Life & Garden Amstelveen opent zijn deuren van 21 november tot en met 24 december en hanteert de volgende openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag: 09:00 - 17:00 uur
  • Zondag: 12:00 - 17:00 uur

vloersrticker.jpg


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.