Hert 64: echt de lekkerste tapas!
Amstelveen - Echt eens gaan, als je nog niet geweest bent. Tapas-restaurant Hert 64 in het Oude Dorp van Amstelveen is een aanrader voor liefhebbers van verrassend lekkere gerechten, die de signatuur dragen van de Siciliaanse chef-kok Mauri Favilla. Met de recent vernieuwde en verder verfijnde menukaart is het deze winter écht genieten van de lekkerste tapas-creaties.
Hert 64 opende dit voorjaar de deuren en heeft sindsdien al veel fans aan zich weten te binden. De recensies liegen er dan ook niet om. De uitstekende score op Google (4,8 van 5) verraadt dat hier geen standaard tapas worden geserveerd die je bij een gemiddelde take away ook kan halen. Nee, de creaties van de gedreven Italiaanse chef-kok Mauri Favilla zijn van een beduidend ander niveau. Mauri kookt met zijn (Siciliaanse)
hart en weet gevaarlijk dicht de authentieke tapasgerechten die je ook in het buitenland kan vinden te benaderen. Of, misschien zijn ze wel lekkerder.
De menukaart is recent vernieuwd. ‘We luisteren heel goed naar onze gasten en hebben weer een aantal gerechten vernieuwd en verbeterd,’ zegt eigenaar Rogier Hesterman. Een culinair feestje is de Ceviche Tartaar, een heerlijk gerecht van dorade, sinaasappel, dille en broodkruim. Maar ook de Wagyu Carpaccio mag er zijn, mede door de voortreffelijke courgettemuntsaus. ‘Dat zijn inderdaad hardlopers,’ zegt Hesterman.
Hemels blauw
Je proeft dat de gerechten bij Hert 64 met liefde worden gemaakt. De kaart omvat meer dan alleen verfijnde tapasgerechten. Een aparte vermelding zijn de taco’s waard, die in drie varianten (vlees, vis, vegetarisch) op de kaart staan. Eenmaal geserveerd zal het voor de gemiddelde gast even twee keer kijken zijn, want de taco’s zijn niet lichtbruin, maar blauwgrijs. ‘De taco’s worden vers gemaakt van blauwe mais (blue corn), precies zoals ze in Mexico ook gemaakt worden,’ zegt Hesterman. Nu hoef je niet in Mexico geweest te zijn om te ontdekken dat deze taco’s heerlijk authentiek zijn. De verse tonijn in combinatie met inktmayonaise, rode tabasco en broodkruim is werkelijk hemels. Hemels blauw dus.
Groepen
Hesterman kijkt tevreden op het eerste halfjaar en is vooral blij dat veel gasten die eenmaal geweest zijn, ook weer
terugkomen. ‘Dat is natuurlijk een fijne graadmeter,’ zegt hij. Hert 64 is dan ook meer dan het proberen waard. In
een prettige ambiance (de zaak is stijlvol ingericht en bovendien brandschoon) kan je er een heerlijk avondje vertoeven, zeker ook met grotere groepen. Hert 64 biedt ook de mogelijkheid tot private dining in de voorkamer van het nostalgische pand aan de Dorpsstraat: een unieke ervaring. Tot slot nog 1 tip: probeer ook eens een van de originele en authentieke cocktails; die vind je namelijk (ook) nergens anders.
Het team van Hert 64 staat voor u klaar.
Hert 64
Dorpsstraat 64
020 221 88 69
reserveren@hert64.nl
www.hert64.nl
Op zoek naar een leuke uitdagende baan in de keuken? Hert 64 is op zoek naar een zelfstandig werkend kok (full-of part time). Meer informatie via 020 221 88 69.
Dit artikel verscheen eerder in de november-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 93.