'Het Amsterdamsche Voetbal' verder zonder Mathijs Groenewoud

AMSTELVEEN – De hoofdredacteur van de populaire voetbalwebsite Het Amsterdamsche Voetbal, Amstelvener Mathijs Groenewoud, heeft wegens gezondheidsredenen moeten besluiten zijn taken per direct neer te leggen.

Groenewoud is grondlegger van Het Amsterdamsche Voetbal, dat ook veel aandacht schenkt aan het amateurvoetbal in Amstelveen.

Op de kaart
Het amateurvoetbal in Groot Amsterdam is de afgelopen jaren bijzonder knap op de kaart gezet door Groenewoud en consorten - en is ook in voetbalminnend Amstelveen niet meer weg te denken. De website telde vorig jaar alleen al 5 miljoen pageviews van amateurvoetballiefhebbers.

Steunbetuigingen
Op de Facebook-pagina van het Amsterdamsche Voetbal stromen steunbetuigingen binnen nadat Groenewoud vanmiddag zijn vertrek aankondigde. Hij is niet meer in staat de door hem gewenste werkzaamheden uit te voeren door een verslechterde lichamelijke toestand.

Afscheid
In een afscheidsbrief schrijft Mathijs onder andere: ’Met pijn in mijn hart heb ik de keus moeten maken om afscheid te nemen van Het Amsterdamsche Voetbal. In de afgelopen zes jaar is het van een hobby project (om het voetbal in Amsterdam weer op de kaart te zetten) uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waar voetbalminnend Amsterdam niet meer zonder kan.’

Compagnon
De trouwe compagnon van Groenewoud is Amstelvener Jos van Mieghem, die heeft aangegeven de website voort te zetten. Van Mieghem betreurt uiteraard het vertrek van Mathijs, maar is vastberaden door te gaan: 'De afgelopen zes jaar hebben we samen met iets opgebouwd dat te mooi is om te staken.' 

Lees hier en hier de berichten op Het Amsterdamsche Voetbal.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.