Bernard Geijsel
Advertorial Wonen

Het energielabel regel je via Geijsel Kroon

Bernard Geijsel is Register Makelaar Taxateur o.g. bij Geijsel Kroon gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Bernard geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van wonen, in de breedste zin van het woord.

Toen ik ruim 10 jaar geleden een jaren ’30 woning in Amstelveen Elsrijk verkocht vroeg niemand naar isolatie-maatregelen. Woningen met tocht- (!) portalen, ijskristallen op de ramen en waar men wolkjes kon blazen in de toiletruimtes waren veruit de populairste woningen van Amstelveen. Deze charmante woningen met karakteristieke details werden verkocht zonder dat er gevraagd werd naar de maandelijkse stookkosten.

Sinds 1 januari 2015 is duurzaam wonen in een stroomversnelling gekomen. De Europese Unie heeft toen het energielabel voor woningen verplicht gesteld. Niemand die daar om vroeg; het vereenvoudigde label werd met hoongelach in de Nederlandse huiskamers ontvangen.
Inhoudelijk klopte er weinig van…

Als erkend energiedeskundige (ik mag deze energie-labels namens de Rijksoverheid verstrekken) deel ik die mening. Het is een compromis om enerzijds aan de Europese regels te voldoen en anderzijds de kosten in de hand te houden. Maar het helpt! De bewustwording van het isoleren van de woning is actueler dan ooit.

Volgende stap

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd vanaf 1 juli 2020 de regelgeving weer aan te passen. Men wil van het vereenvoudigde label af en wil dat de deskundige aan huis komt voor een betrouwbaarder energielabel en een beter duurzaamheidsadvies. Niks mis mee. Groot nadeel; de kosten zullen fors omhoog gaan. Waar nu een label rond een tientje kost kan het vervolg label oplopen tot wel € 200,-.

Wees er op tijd bij

Het energielabel heb je nodig als je jouw huis verkoopt of verhuurt en kan door iedereen die nu eigenaar is reeds vastgesteld worden middels het vereenvoudigde label. Wellicht slim om dit voor 1 juli 2020 in orde te maken aangezien de minister nadrukkelijk in haar brief naar de Tweede Kamer stelt dat het vereenvoudigde label 10 jaar na afgifte geldig is.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Het energielabel verstekken wij tot 1 juli 2020 gratis aan verkopers en verhuurders van Geijsel Kroon Makelaardij.

Bernard Geijsel


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.