Het succesteam van Kaizen Gym. Vlnr: Kilian, Don, Johnny, Iris, Mike en Ivar.

Het geheim van Kaizen Gym

AMSTELVEEN/AALSMEER - Kaizen Gym, gevestigd aan het Schinkeldijkje op de grens van Amstelveen en Aalsmeer, boekt tal van successen met persoonlijke training en begeleiding van cliënten. Leden zijn dolenthousiast en de naam Kaizen gaat veelvuldig rond in het Amstelveense circuit. Wat is het geheim van de succesformule?

Allereerst, waar komt de naam Kaizen Gym vandaan?

‘Kaizen, Japans voor ‘continue veranderen naar beter’ of ‘verbetering’, is een aanpak in productiviteitsverbetering ontstaan uit het bedrijfsleven. Dat hebben wij vertaald naar onze tak van sport. Het gaat er om dat er altijd ruimte is voor verbetering, hoe groot of klein je doel ook is. Wij zorgen ervoor dat cliënten altijd uitgedaagd worden’, zegt Don Brouwer, samen met Mike van Beek eigenaar van Kaizen Gym.

Wat is het verschil met een traditionele sportschool?

‘Wij hebben een unieke private gym waar je uitsluitend kan trainen onder begeleiding van één van onze personal trainers. Wij focussen ons expliciet op maatwensen van de cliënt, met een specifiek doel en een beoogd resultaat. Wij begeleiden de cliënt op het gebied van training & voeding, maar ook bij lifestyle gerelateerde zaken zoals stressmanagement en slaap, om maar wat voorbeelden te noemen. Je wilt niet weten wat de impact van bepaalde lifestyle-keuzes zijn. De cliënt leert ook een heleboel over het lichaam, geest en training: daar heeft hij of zij de rest van zijn of haar leven profijt van.’

Is trainen bij Kaizen Gym zwaar?

‘Wij helpen onze cliënten om het maximale uit elke training te halen. Mensen laten te vaak de laatste 10-20 procent van hun training zitten en dat is juist waar de magie begint. Je moet je lichaam genoeg blijven prikkelen om te veranderen. Blijf je op 80% trainen, wat natuurlijk al best intensief is, dan zal je lichaam toch na een week of 4-6 gewend zijn aan de belasting en het is resultaat ver te zoeken.  Dat betekent niet dat je per se altijd met je tong op de grond de gym verlaat. Het ene doel is het andere niet en wij zien teveel mensen in de traditionele sportscholen die hun stinkende best doen en moe worden in de gym zonder dat zij hun beoogde doelen behalen, omdat er geen structuur of juist programma gevolgd wordt. Dat is echt doodzonde.’

Moet je een bepaald trainingsniveau hebben?

‘Je kan letterlijk op elk niveau beginnen. We hebben best wat mensen die nog nooit een sportschool van binnen hebben gezien, maar die in een fase van hun leven zitten dat ze inzien hoe belangrijk het is om fit en gezond door het leven te gaan. We hebben veel diversiteit binnen onze gym van mensen in revalidatietrajecten van complexe blessures (na operaties), maar ook 65plussers die toch nog graag fit willen blijven en hun levenskwaliteit willen optimaliseren. De meeste mensen hebben minder specifieke klachten maar hebben net dat beetje extra begeleiding nodig om hun doelen te bereiken'.

Zit er voldoende variatie in de trainingen?

'Wij zullen er altijd voor zorgen dat de trainingen uitdagend en afwisselend zijn, maar wel de juiste prikkel voor het beoogde doel behouden. De meeste mensen vinden het saai, simpelweg omdat ze vaak niet hun doelen weten te behalen of te behouden. Wij hebben gemerkt dat resultaat echt een hele goede motivator is. Afhankelijk van het niveau en het doel passe wij periodiek de trainingen aan. Fitness doen mensen vaak alleen; bij ons sta je er niet alleen voor. Wij zullen er alles aan doen om de trainingen zo leuk mogelijk te maken, maar het moet natuurlijk geen ‘entertraining’ worden.

Is resultaat gegarandeerd?

'Ja, resultaat is gegarandeerd mits de mensen zich letterlijk aan het voor hun op maat gemaakte plan houden. Ieder individu is uniek en heeft een andere aanpak nodig, is het niet op training technisch gebied, dan wel op het gebied van voeding en/of lifestyle-keuzes. Wij hebben geen standaard programma, elk plan is maatwerk!'

Voor alle informatie zie www.kaizengym.nl

(Advertorial)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.