Het succesteam van Kaizen Gym. Vlnr: Kilian, Don, Johnny, Iris, Mike en Ivar.

Het geheim van Kaizen Gym

AMSTELVEEN/AALSMEER - Kaizen Gym, gevestigd aan het Schinkeldijkje op de grens van Amstelveen en Aalsmeer, boekt tal van successen met persoonlijke training en begeleiding van cliënten. Leden zijn dolenthousiast en de naam Kaizen gaat veelvuldig rond in het Amstelveense circuit. Wat is het geheim van de succesformule?

Allereerst, waar komt de naam Kaizen Gym vandaan?

‘Kaizen, Japans voor ‘continue veranderen naar beter’ of ‘verbetering’, is een aanpak in productiviteitsverbetering ontstaan uit het bedrijfsleven. Dat hebben wij vertaald naar onze tak van sport. Het gaat er om dat er altijd ruimte is voor verbetering, hoe groot of klein je doel ook is. Wij zorgen ervoor dat cliënten altijd uitgedaagd worden’, zegt Don Brouwer, samen met Mike van Beek eigenaar van Kaizen Gym.

Wat is het verschil met een traditionele sportschool?

‘Wij hebben een unieke private gym waar je uitsluitend kan trainen onder begeleiding van één van onze personal trainers. Wij focussen ons expliciet op maatwensen van de cliënt, met een specifiek doel en een beoogd resultaat. Wij begeleiden de cliënt op het gebied van training & voeding, maar ook bij lifestyle gerelateerde zaken zoals stressmanagement en slaap, om maar wat voorbeelden te noemen. Je wilt niet weten wat de impact van bepaalde lifestyle-keuzes zijn. De cliënt leert ook een heleboel over het lichaam, geest en training: daar heeft hij of zij de rest van zijn of haar leven profijt van.’

Is trainen bij Kaizen Gym zwaar?

‘Wij helpen onze cliënten om het maximale uit elke training te halen. Mensen laten te vaak de laatste 10-20 procent van hun training zitten en dat is juist waar de magie begint. Je moet je lichaam genoeg blijven prikkelen om te veranderen. Blijf je op 80% trainen, wat natuurlijk al best intensief is, dan zal je lichaam toch na een week of 4-6 gewend zijn aan de belasting en het is resultaat ver te zoeken.  Dat betekent niet dat je per se altijd met je tong op de grond de gym verlaat. Het ene doel is het andere niet en wij zien teveel mensen in de traditionele sportscholen die hun stinkende best doen en moe worden in de gym zonder dat zij hun beoogde doelen behalen, omdat er geen structuur of juist programma gevolgd wordt. Dat is echt doodzonde.’

Moet je een bepaald trainingsniveau hebben?

‘Je kan letterlijk op elk niveau beginnen. We hebben best wat mensen die nog nooit een sportschool van binnen hebben gezien, maar die in een fase van hun leven zitten dat ze inzien hoe belangrijk het is om fit en gezond door het leven te gaan. We hebben veel diversiteit binnen onze gym van mensen in revalidatietrajecten van complexe blessures (na operaties), maar ook 65plussers die toch nog graag fit willen blijven en hun levenskwaliteit willen optimaliseren. De meeste mensen hebben minder specifieke klachten maar hebben net dat beetje extra begeleiding nodig om hun doelen te bereiken'.

Zit er voldoende variatie in de trainingen?

'Wij zullen er altijd voor zorgen dat de trainingen uitdagend en afwisselend zijn, maar wel de juiste prikkel voor het beoogde doel behouden. De meeste mensen vinden het saai, simpelweg omdat ze vaak niet hun doelen weten te behalen of te behouden. Wij hebben gemerkt dat resultaat echt een hele goede motivator is. Afhankelijk van het niveau en het doel passe wij periodiek de trainingen aan. Fitness doen mensen vaak alleen; bij ons sta je er niet alleen voor. Wij zullen er alles aan doen om de trainingen zo leuk mogelijk te maken, maar het moet natuurlijk geen ‘entertraining’ worden.

Is resultaat gegarandeerd?

'Ja, resultaat is gegarandeerd mits de mensen zich letterlijk aan het voor hun op maat gemaakte plan houden. Ieder individu is uniek en heeft een andere aanpak nodig, is het niet op training technisch gebied, dan wel op het gebied van voeding en/of lifestyle-keuzes. Wij hebben geen standaard programma, elk plan is maatwerk!'

Voor alle informatie zie www.kaizengym.nl

(Advertorial)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:26

'Energietransitie vergt grootse inspanning van Amstelveen'

Amstelveen - Voor het vijfde jaar op rij heeft de gemeente de balans opgemaakt hoe duurzaam Amstelveen is wat betreft de onderwerpen energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. Die balans is nodig om te bekijken of de gemeente zich voldoende inzet, de middelen goed worden besteed en waar de focus het komend jaar op ligt. Het thema Energietransitie (de overgang naar schone energie) vergt grootse inspanning van de gemeente. De gemeenteraad krijgt het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptie, ofwel PLECK 5.0. voorgelegd.

Algemeen gisteren 13:36

Aanleg rotondes Oranjebaan vertraagd door gestegen kosten

Amstelveen - De aanleg van de twee rotondes op de Oranjebaan die in oktober 2023 zou beginnen, is voor onbepaalde tijd vertraagd. Oorzaken zijn de sterk gestegen kosten van personeel en bouwmaterialen in het afgelopen jaar en aanvullende bereikbaarheidsmaatregelen in combinatie met een langere looptijd van het project. Hierdoor overschrijden de kosten het door de gemeenteraad gereserveerde budget met ruim een miljoen euro.

Algemeen gisteren 10:28

Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon bij Groenraad Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen week werd de Groenraad Amstelveen verrast met een bezoek van wethouder Floor Gordon, ter gelegenheid van de officiële installatie van haar nieuwste leden. Wethouder Gordon sprak tijdens haar bezoek haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, gezien het belang van groen voor een gezonde en aangename leefomgeving.

Algemeen 27 sep. 2023 14:11

Introductiecursus Latin & Ballroom bij Dansschool Mittelmeijer

Amstelveen - Altijd al eens danslessen willen volgen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Aanstaande vrijdag en zondag starten op dansschool Mittelmeijer beginnerslessen Latin & Ballroom. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en de introductiecursus laat jou in vier lessen ontdekken of jouw hart ligt bij dansstijlen als Cha-cha-cha, Jive en Samba.