Het succesteam van Kaizen Gym. Vlnr: Kilian, Don, Johnny, Iris, Mike en Ivar.

Het geheim van Kaizen Gym

AMSTELVEEN/AALSMEER - Kaizen Gym, gevestigd aan het Schinkeldijkje op de grens van Amstelveen en Aalsmeer, boekt tal van successen met persoonlijke training en begeleiding van cliënten. Leden zijn dolenthousiast en de naam Kaizen gaat veelvuldig rond in het Amstelveense circuit. Wat is het geheim van de succesformule?

Allereerst, waar komt de naam Kaizen Gym vandaan?

‘Kaizen, Japans voor ‘continue veranderen naar beter’ of ‘verbetering’, is een aanpak in productiviteitsverbetering ontstaan uit het bedrijfsleven. Dat hebben wij vertaald naar onze tak van sport. Het gaat er om dat er altijd ruimte is voor verbetering, hoe groot of klein je doel ook is. Wij zorgen ervoor dat cliënten altijd uitgedaagd worden’, zegt Don Brouwer, samen met Mike van Beek eigenaar van Kaizen Gym.

Wat is het verschil met een traditionele sportschool?

‘Wij hebben een unieke private gym waar je uitsluitend kan trainen onder begeleiding van één van onze personal trainers. Wij focussen ons expliciet op maatwensen van de cliënt, met een specifiek doel en een beoogd resultaat. Wij begeleiden de cliënt op het gebied van training & voeding, maar ook bij lifestyle gerelateerde zaken zoals stressmanagement en slaap, om maar wat voorbeelden te noemen. Je wilt niet weten wat de impact van bepaalde lifestyle-keuzes zijn. De cliënt leert ook een heleboel over het lichaam, geest en training: daar heeft hij of zij de rest van zijn of haar leven profijt van.’

Is trainen bij Kaizen Gym zwaar?

‘Wij helpen onze cliënten om het maximale uit elke training te halen. Mensen laten te vaak de laatste 10-20 procent van hun training zitten en dat is juist waar de magie begint. Je moet je lichaam genoeg blijven prikkelen om te veranderen. Blijf je op 80% trainen, wat natuurlijk al best intensief is, dan zal je lichaam toch na een week of 4-6 gewend zijn aan de belasting en het is resultaat ver te zoeken.  Dat betekent niet dat je per se altijd met je tong op de grond de gym verlaat. Het ene doel is het andere niet en wij zien teveel mensen in de traditionele sportscholen die hun stinkende best doen en moe worden in de gym zonder dat zij hun beoogde doelen behalen, omdat er geen structuur of juist programma gevolgd wordt. Dat is echt doodzonde.’

Moet je een bepaald trainingsniveau hebben?

‘Je kan letterlijk op elk niveau beginnen. We hebben best wat mensen die nog nooit een sportschool van binnen hebben gezien, maar die in een fase van hun leven zitten dat ze inzien hoe belangrijk het is om fit en gezond door het leven te gaan. We hebben veel diversiteit binnen onze gym van mensen in revalidatietrajecten van complexe blessures (na operaties), maar ook 65plussers die toch nog graag fit willen blijven en hun levenskwaliteit willen optimaliseren. De meeste mensen hebben minder specifieke klachten maar hebben net dat beetje extra begeleiding nodig om hun doelen te bereiken'.

Zit er voldoende variatie in de trainingen?

'Wij zullen er altijd voor zorgen dat de trainingen uitdagend en afwisselend zijn, maar wel de juiste prikkel voor het beoogde doel behouden. De meeste mensen vinden het saai, simpelweg omdat ze vaak niet hun doelen weten te behalen of te behouden. Wij hebben gemerkt dat resultaat echt een hele goede motivator is. Afhankelijk van het niveau en het doel passe wij periodiek de trainingen aan. Fitness doen mensen vaak alleen; bij ons sta je er niet alleen voor. Wij zullen er alles aan doen om de trainingen zo leuk mogelijk te maken, maar het moet natuurlijk geen ‘entertraining’ worden.

Is resultaat gegarandeerd?

'Ja, resultaat is gegarandeerd mits de mensen zich letterlijk aan het voor hun op maat gemaakte plan houden. Ieder individu is uniek en heeft een andere aanpak nodig, is het niet op training technisch gebied, dan wel op het gebied van voeding en/of lifestyle-keuzes. Wij hebben geen standaard programma, elk plan is maatwerk!'

Voor alle informatie zie www.kaizengym.nl

(Advertorial)


Meer nieuws

Sport vandaag 09:00

Siem de Jong openhartig over zijn voetbalcarrière en het EK

Amstelveen - Siem de Jong (35) behoeft eigenlijk geen introductie. De aanvallende middenvelder zette vorig jaar een punt achter zijn indrukwekkende voetbalcarrière die in het teken stond van titels, maar ook zeker van blessures. In het Oude Dorp in Amstelveen blikt hij terug op de afgelopen jaren en spreekt hij over zijn hoogtepunten, uitdagingen en natuurlijk het aankomende EK.

Verkeer & Vervoer gisteren 17:49

Rijksweg A9 bij Amstelveen vrijdagavond eerder dicht vanwege verwachte harde wind

Amstelveen - Rijkswaterstaat is genoodzaakt om de A9 bij Amstelveen - in de richting van Utrecht/Almere - vanavond (vrijdag 14 juni) eerder af te sluiten dan aanvankelijk gepland. De snelweg gaat om 20.00 uur op slot in plaats van 23.00 uur, omdat er stevige wind wordt verwacht die de geplande werkzaamheden kunnen dwarsbomen.

Kunst & Cultuur gisteren 14:00

Topvioliste Anne Bazen stond in halve finale Prinses Christina Concours

Amstelveen - De Amstelveense violiste Anne Bazen (16) was zes jaar oud toen ze voor het eerst viool speelde. Naar eigen zeggen heeft ze het instrument tot op de dag van vandaag niet meer losgelaten. In april stond ze in de halve finale van het Prinses Christina Concours, een toonaangevende klassieke muziekwedstrijd voor jonge talenten tussen de 12 en 19 jaar.

Algemeen gisteren 12:07

Groep Amstelveense ouderen heeft onvoldoende geld om goed te eten

Amstelveen - In Amstelveen is een groep ouderen die niet genoeg geld heeft om goed te eten. Onder deze ouderen bestaat daarover veel schaamte. Ook blijkt dat de ouderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, het vervoer naar de Voedselbank als probleem ervaren.