Het geld is op; lokale omroep RTVA op grijs

AMSTELVEEN - De lokale omroep RTVA is genoodzaakt de lokale tv-activiteiten te minimaliseren omdat het geld al enige tijd op is. Een schreeuw om extra subsidies van naar verluidt enkele tonnen om de omroep (opnieuw) nieuw leven in te blazen wordt door het gemeentebestuur vooralsnog niet gehoord.

Volgens het bestuur en de hoofdredactie van RTVA, dat nog steeds grote ambities heeft maar al lange tijd rode cijfers schrijft, kan nog beperkte tijd op ‘lichtgrijs minimumniveau’ lokale televisie worden uitgezonden.

Gedoemd
Dat blijkt uit een uitvoerig persbericht van de noodlijdende zender  waarin onder meer staat  te lezen dat ‘zonder extra steun van de gemeente een integraal RTVA gedoemd is van de zender te verdwijnen’.

Keren
Ondanks herhaaldelijke gemeentelijke financiële injecties (al sinds de start in 2005 is de lokale zender een schip van bijleg en verdwenen tonnen subsidies in de omroep), kon ook in de afgelopen jaren niemand het financiële tij keren. Wel werd geïnvesteerd in de kwaliteit en programmering, vooral na de laatste grote financiële injectie in 2013 en het aanstellen van de toenmalige hoofdredacteur Bert Kuizenga,  maar de uitgesproken (financiële) ambities konden nimmer worden waargemaakt.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.