Het huis van je dromen

Frank en Ananda van den Aardweg zijn samen met Maarten van Egmond eigenaren van Kasteelheer Groep Bouwkundig Adviesbureau en onder andere gespecialiseerd in thermografisch onderzoek & advies, duurzaamheidstoepassingen, bouwbegeleidingen, bouwteammanagement en kwaliteitscontroles.

Nu het al weer een langere periode economisch beter gaat, gaan steeds meer mensen op zoek naar hun droomhuis in een wijk of plaats welke op hen aantrekkingskracht heeft. Er komt heel wat kijken bij de aankoop van een (nieuwe) woning. En hoe en wanneer weet je of je een goede beslissing neemt.

Buiten belangrijke aspecten als de (vraag)prijs van de woning, de stijl van het huis, de buurt waar het huis zich bevindt, de bereikbaar, wel of geen kindvriendelijke buurt, parkeermogelijkheden enzovoort zijn er nog meer aspecten die een belangrijke rol spelen bij de aanschaf van een woning. Het is tenslotte niet zomaar wat. Hoe weet je nou of je geen kat in de zak koopt of dat het allemaal wel financieel haalbaar is?

Uiteraard kan een makelaar veel vertellen over het huis en haar omgeving. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, het aantal vierkante meters en ook de sociale samenstelling van de wijk en het voorzieningenniveau in de (nabije) omgeving.
Echter er zijn ook nog een aantal andere (vaak verborgen) bouwkundige aspecten die uw toekomstige woonplezier kunnen beïnvloeden, lastige zaken terwijl een makelaar niet per definitie een gespecialiseerde bouwkundige is.

Juist in de huidige tijd waarin geïnteresseerde kopers vaak in de rij staan voor juist dié ideale woning is het zaak om niet het verstand te verliezen. In sommige regio’s van ons land wordt zelfs al ongezien een bod uitgebracht. Wat ons betreft kan dat heel onverstandig zijn. Juist in een oververhitte markt kan het goed zijn om een (bouw)-deskundige de te koop staande woning te laten beoordelen zodat de koper zeker is van zijn zaak.

Kort geleden werden wij benaderd door een potentiele koper die graag wilde dat een bouwdeskundige de woning die hij op het oog had zou beoordelen omdat hij het gevoel had dat er iets niet helemaal pluis was.

Uiteraard hebben wij dit gedaan. Wij hebben de woning grondig geïnspecteerd en konden deze opdrachtgever geruststellen, op een paar kleine, niet onoverkomelijke gebreken na, was de woning in prima staat en waren er geen grote bouwkundige gebreken. Niks stond deze opdrachtgever nog in de weg om een bod uit te brengen op zijn droomhuis.

Frank & Ananda van den Aardweg

Wilt u een vraag stellen aan de specialisten van Kasteelheer Groep.
Mail dan naar info@kasteelheer.nl

 

Tip van de maand

Met een bouwkundige keuring voorkomt u dat u een kat in de zak koopt! Dus 'Bezint eer ge begint'

 

 

 

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'