‘Het is wachten op een ernstig ongeluk in het Oude Dorp’

‘Het is wachten op een ernstig ongeluk in het Oude Dorp’ Foto: Drukte in het Oude Dorp [RvH]

Amstelveen – 'Het is wachten op een ernstig ongeluk en dat moet kosten wat kost voorkomen worden', stelt VVD-raadslid Arjan Gerritsen over de verkeerssituatie in het Oude Dorp van Amstelveen. Zijn fractie pleit voor een autoluw Oude Dorp.


- Lees verder onder deze advertentie -

'Het Oude Dorp is eigenlijk niet ingericht voor het hedendaagse verkeer’, stelt Gerritsen. De liberaal noemt de historische kern van de gemeente  ‘een mooi stukje Amstelveen waar het slecht gesteld is met de verkeersveiligheid’ .

Zware wissel

‘Doorgaand verkeer en sluipverkeer is eerder regel dan uitzondering in het Oude Dorp. De plek waar de fietsers - veelal schoolgaande kinderen - op het Kazernepad de Stationsstraat kruisen, is onoverzichtelijk. Hetzelfde geldt voor de T-kruising Stationsstraat - Dorpsstraat en de plek waar het fietsverkeer vanaf het fietspad langs de Handweg de Dorpsstraat op rijdt. Grote vrachtwagens komen klem te zitten. Kortom, er zijn teveel (weg)gebruikers op een te klein oppervlak en dat trekt een zware wissel op de verkeersveiligheid in en om het Oude Dorp.’

Schriftelijke vragen

Gerritsen haalt als recent voorbeeld  de opening van ijssalon Gia Gelato aan, waar volgens hem weer duidelijk werd dat de smalle Dorpsstraat het vele verkeer helemaal niet kan verstouwen. De VVD Amstelveen heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W; daarbij kan aangetekend worden dat verkeerswethouder Rob Ellermeijer van de eigen partij (VVD) is.  De VVD-fractie heeft  daarbij een concreet voorstel gedaan om delen van het Oude Dorp verkeersluw te maken. 'Het is volstrekt verdedigbaar dat delen van het Oude Dorp autoluw worden gemaakt', zegt Gerritsen.

Laan Nieuwer-Amstel

‘In plaats van er doorheen, is het verstandiger om het verkeer er omheen te leiden via de Laan Nieuwer-Amstel. De Dorpsstraat tussen Veenplaats en het Dorpsplein en de Stationsstraat vlak voor de Museumtramlijn tot en met de Dorpsstraat komen wat mij betreft in aanmerking om autoluw te maken. Daarnaast moet er fysieke maatregelen getroffen worden om te voorkomen dat (te) grote vrachtwagens het Oude Dorp doorkruisen'.

VVD-raadslid Arjan Gerritsen


Reacties