Arjen Siegmann en Sandra van Engelen

'Het nieuwe CDA begint in Amstelveen: normen & waarden terug'

Amstelveen - Het CDA Amstelveen heeft onder de noemer ‘Iedereen telt! Samen voor Amstelveen’ het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Onder aanvoering van lijsttrekker Arjen Siegmann zet de partij hoog in op (de terugkeer van) normen & waarden in de samenleving en wil de partij in Amstelveen ‘het nieuwe CDA’ laten zien.

Landelijk staat de partij er niet bepaald florissant voor en Siegmann sluit daar zeker zijn ogen niet voor. Bijzonder hoogleraar Siegmann, die overeenkomsten vertoont met oud-CDA-premier Balkenende, zit vol energie om het CDA nieuw leven in te blazen en hij ziet daar in Amstelveen volop kansen toe. Want ook lokaal is er voor de partij veel winst te behalen: de partij kreeg tijdens de vorige verkiezingen grote klappen te verwerken: de in Amstelveen ooit koersbepalende partij belandde 4 jaar geleden met slechts 2 zetels in de oppositie.

Siegmann geeft aan dat het CDA zich de komende jaren wil inzetten voor een leefbare en toekomstbestendige samenleving. Hij vindt het toenemende individualisme – maar bijvoorbeeld ook de grote prestatiedruk (niet in de laatste plaats op scholen) - zorgelijk. In het verkiezingsprogramma staat onder andere vermeld dat 'individueel eigenbelang nooit genoeg is om de samenleving in stand te houden'.

Woningbouw

Volgens het CDA valt er ook op woningbouwgebied veel te verbeteren: er zijn de afgelopen jaren teveel villa’s en luxe hoogbouwcomplexen in Amstelveen gebouwd, zo concludeert de partij. ‘Vastgoedontwikkeling en winst lijken belangrijker dan de leefbaarheid van de stad.’ Het CDA wil vooral dat de komende jaren woningen worden gebouwd die bereikbaar zijn voor gezinnen met kinderen: het liefst laagbouwwoningen met een tuintje, ook al betekent het dat er dan minder woningen gebouwd kunnen worden.

Plannen

De partij heeft ook diverse plannen: zo wil het CDA dat er een nieuwe middelbare school komt en dat er in het Stadshart een café wordt gerealiseerd waar mensen met een beperking kunnen werken. Ook wil het CDA inwoners betrekken door een prijsvraag uit te schrijven, om oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken die in de gemeente spelen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Sowieso zouden inwoners veel sterker betrokken moeten worden: 'De gemeenteraad vertegenwoordigt de Amstelveense inwoners en dat moet ook haar taak zijn.'  Ook is de partij voorstander van een nieuwe bestuurscultuur, omdat Amstelveen nu 'trekjes vertoont van de Haagse bestuurscultuur.’

Bestuurscultuur

Eveneens spreekt de partij zich nadrukkelijk uit tegen bepaalde plannen: ‘Wil je een coffeeshop in Amstelveen? Stem dan niet op het CDA, want we zullen er alles aan doen om dat tegen te houden.’ Daarnaast wil de partij geen belastingverhogingen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen.