Arjen Siegmann en Sandra van Engelen

'Het nieuwe CDA begint in Amstelveen: normen & waarden terug'

Amstelveen - Het CDA Amstelveen heeft onder de noemer ‘Iedereen telt! Samen voor Amstelveen’ het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Onder aanvoering van lijsttrekker Arjen Siegmann zet de partij hoog in op (de terugkeer van) normen & waarden in de samenleving en wil de partij in Amstelveen ‘het nieuwe CDA’ laten zien.

Landelijk staat de partij er niet bepaald florissant voor en Siegmann sluit daar zeker zijn ogen niet voor. Bijzonder hoogleraar Siegmann, die overeenkomsten vertoont met oud-CDA-premier Balkenende, zit vol energie om het CDA nieuw leven in te blazen en hij ziet daar in Amstelveen volop kansen toe. Want ook lokaal is er voor de partij veel winst te behalen: de partij kreeg tijdens de vorige verkiezingen grote klappen te verwerken: de in Amstelveen ooit koersbepalende partij belandde 4 jaar geleden met slechts 2 zetels in de oppositie.

Siegmann geeft aan dat het CDA zich de komende jaren wil inzetten voor een leefbare en toekomstbestendige samenleving. Hij vindt het toenemende individualisme – maar bijvoorbeeld ook de grote prestatiedruk (niet in de laatste plaats op scholen) - zorgelijk. In het verkiezingsprogramma staat onder andere vermeld dat 'individueel eigenbelang nooit genoeg is om de samenleving in stand te houden'.

Woningbouw

Volgens het CDA valt er ook op woningbouwgebied veel te verbeteren: er zijn de afgelopen jaren teveel villa’s en luxe hoogbouwcomplexen in Amstelveen gebouwd, zo concludeert de partij. ‘Vastgoedontwikkeling en winst lijken belangrijker dan de leefbaarheid van de stad.’ Het CDA wil vooral dat de komende jaren woningen worden gebouwd die bereikbaar zijn voor gezinnen met kinderen: het liefst laagbouwwoningen met een tuintje, ook al betekent het dat er dan minder woningen gebouwd kunnen worden.

Plannen

De partij heeft ook diverse plannen: zo wil het CDA dat er een nieuwe middelbare school komt en dat er in het Stadshart een café wordt gerealiseerd waar mensen met een beperking kunnen werken. Ook wil het CDA inwoners betrekken door een prijsvraag uit te schrijven, om oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken die in de gemeente spelen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Sowieso zouden inwoners veel sterker betrokken moeten worden: 'De gemeenteraad vertegenwoordigt de Amstelveense inwoners en dat moet ook haar taak zijn.'  Ook is de partij voorstander van een nieuwe bestuurscultuur, omdat Amstelveen nu 'trekjes vertoont van de Haagse bestuurscultuur.’

Bestuurscultuur

Eveneens spreekt de partij zich nadrukkelijk uit tegen bepaalde plannen: ‘Wil je een coffeeshop in Amstelveen? Stem dan niet op het CDA, want we zullen er alles aan doen om dat tegen te houden.’ Daarnaast wil de partij geen belastingverhogingen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.

Politiek gisteren 10:28

Drie (oud-)burgemeesters luiden jubileumjaar (30) Burgerbelangen Amstelveen in

Amstelveen - Met de overhandiging van een klein walnotenboompje aan drie (oud-)burgemeesters van Amstelveen (Jan van Zanen, Miriam van ’t Veld) en Tjapko Poppens heeft de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gisteren het jubileumjaar van bbA geopend. De lokale partij bestaat 30 jaar.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:43

Werkzaamheden A9-viaduct: Beneluxbaan medio juni weekend afgesloten

Amstelveen - VeenIX is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude en bouw van het nieuwe A9-viaduct over de Beneluxbaan. Vanaf vandaag is de wegindeling onder het viaduct aangepast, van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten, ook rijdt tramlijn 25 dit weekend niet.