‘Het Stadshart is er niet meer voor de Amstelvener’

‘Het Stadshart is er niet meer voor de Amstelvener’ Foto: AmstelveenZ

AMSTELVEEN - Dankzij de actie 'Dwarszitter' heeft Burgerbelangen Amstelveen (bbA) flink wat klachten binnengekregen. De politieke partij noteerde onder meer een klacht over het Stadshart.

BbA probeert al enige weken een nieuwe manier uit  om met de burgers tot intensievere gesprekken te komen. De belangrijkste kandidaten op de kieslijst van de partij hebben daarom een licht klapbankje bij zich: een dwarszitter. De zogenoemde dwarszitter kan in parken en op wandelpaden worden uitgeklapt om zittend in gesprek te gaan met Amstelveners.

Leven

In het Stadshart klaagden bezoekers erover dat het winkelaanbod daar vooral tot het hogere segment behoort. Er zouden veel winkels zijn voor de welgestelden, maar weinig voor de minder bedeelde Amstelveners. “Het Stadshart is er niet meer voor de Amstelvener”, luidde een conclusie volgens een bericht op de website van bbA. De partij meldt ook dat meer dan de helft van de bezoekers waarmee gesproken werd niet in Amstelveen woonde.

Nogal wat Amstelveners kiezen nu volgens bbA voor winkelcentrum Gelderlandplein. Anderen vinden het Stadshart een niet zo vrolijke uitstraling hebben. Er zou te weinig te doen zijn en er mag wel wat meer leven komen. Andere klachten gehoord in en om het Stadshart betroffen het ontbreken van fietsenstallingen en een tekort aan handhavers.

Vernieuwen

Overigens zijn er plannen om het Stadhart te vernieuwen. De bedoeling is dat het winkelcentrum een nieuw overdekt vers- en horecaplein (tussen de Hema & C&A) krijgt en dat er ook een uitbreiding van de winkels komt aan de verlengde Rembrandtweg (de oversteek tussen het Binnenhof en het Rembrandthof).

De gemeente Amstelveen en Unibail-Rodamco hebben daar onlangs overeenstemming over bereikt, nadat de plannen al langer in de pijplijn zaten. De combinatie van horeca, winkels met verse producten en een overdekt gedeelte bij Nieuw Loopveld (het pleintje bij de C&A/HEMA/Kruidvat) zijn het startpunt van een verdere vernieuwingsslag van het winkelcentrum.

De dwarszitter van bbA is een licht klapbankje dat makkelijk vervoerd kan worden en in parken en op wandelpaden kan worden uitgeklapt om in gesprek te gaan met Amstelveners. (Foto: Jitze Bakker)

Geef uw mening

Verkiezingen Amstelveen: op welke partij stem jij?

Breng je stem uit!

Totaal 2801x gestemd

Reacties