Amstelveen Culinair 2024, Joanna Vunderink Photography

Het weer zat niet mee, maar eerste editie Amstelveen Culinair zeker geslaagd

Amstelveen - De eerste editie van Amstelveen Culinair zit erop. Ondanks dat het weer absoluut niet meezat, kan het evenement als geslaagd worden bestempeld en wijst alles erop dat het culinaire event volgend jaar een vervolg krijgt.

Ondanks de stormachtige omstandigheden en de niet al te florissante temperaturen, togen gedurende het event zo’n 1500 mensen naar recreatiegebied Poeloever voor culinaire hapjes en drankjes bij een van de vele deelnemende horecazaken.

AmstelveenCulinair_dag1-41.jpg

De organisatie had de hele dag in contact gestaan met de veiligheidscoördinator, omdat in de middag het weer werkelijk bar en boos was en veel mensen zich afvroegen of het event wel doorgang kon vinden, maar uiteindelijk kwam de veiligheid niet in het geding en bleef het sein op groen.

AmstelveenCulinair_dag2-59.jpg
Foto's: Joanna Vunderink Photography

Veel bezoekers hadden vooral héél graag beter zomerweer gezien. Het bleef op enkele buitjes na droog, het zonnetje was er geregeld, maar door de harde wind was het simpelweg fris. Maar veel bezoekers spraken hun waardering uit voor de locatie en de opzet van het event én de variatie aan hapjes en drankjes, die ook gretig aftrek vonden. De sfeer was gezellig en gemoedelijk.

AmstelveenCulinair_dag2-54.jpg

Natuurlijk stond om 21.00 uur ook nog de EK-kwartfinale tussen Nederland en Turkije op het programma. De organisatie had voor voor voetballiefhebbers een groot scherm neergezet, maar uiteindelijk bleven niet veel bezoekers plakken voor de oranjewedstrijd, omdat het echt wel fris was, ondanks dat de storm tegen die tijd wel geluwd was. 

AmstelveenCulinair_dag2-98.jpg

De organisatie kan zeker gezien de weersomstandigheden niet anders dan tevreden terugkijken op de eerste editie. Voorzitter Dennis Wiersema was verheugd dat er zoveel mensen positief gestemd waren. ‘We hadden het weer absoluut niet mee. Vrijdag (tijdens de business-editie, red.) was er veel regen en gisteren hadden we storm, maar het is gebleken dat veel mensen open staan voor een mooi culinair evenement, want dat is waar het volgens diverse bezoekers in Amstelveen aan ontbrak.’

AmstelveenCulinair_dag2-17.jpg

Wiersema ziet de eerste editie dan ook  als geslaagd en dankt ook het organisatiecomité en alle vrijwilligers. ‘Natuurlijk zijn er na een eerste keer ook genoeg verbeterpunten. We gaan uiteraard alles evalueren en de puntjes op de i zetten.’

AmstelveenCulinair_dag2-55.jpg

Gemeente Amstelveen is ook positief gestemd en ziet Amstelveen Culinair graag uitgroeien tot een vaste waarde op de lokale evenementenagenda.

AmstelveenCulinair_dag2-99.jpg

Foto's: Amstelveen Culinair, Joanna Vunderink Photography


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.