De beweegbare paaltjes blijven voor klachten zorgen

Het wil niet echt vlotten met de beweegbare paaltjes in het Oude Dorp

Amstelveen - De gemeente blijft veel klachten binnenkrijgen over de beweegbare paaltjes in het Oude Dorp van Amstelveen. De paaltjes weren sinds het najaar van 2021 doorgaand verkeer uit de dorpskern, maar blijken allerminst feilloos te werken.

Wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) geeft aan aanhoudend klachten te krijgen van ondernemers en bewoners uit het Oude Dorp en heeft afgelopen maandag overleg gehad in de gemeentelijke staf Verkeer over de werking en functionaliteit van de paaltjes. Uit het overleg is naar voren gekomen dat er een versnelde evaluatie komt.

Code

Naast het feit dat er al vaker auto’s vast zijn komen te zitten op de paaltjes (ook wel pollers), blijkt er ook een code te circuleren waarmee iedereen toegang kan krijgen tot de Stationsstraat en de Dorpsstraat. Raat nam afgelopen weekend zelf de proef op de som en plaatste er een video over op social media. Hij zag dat met die code de paaltjes keurig naar beneden schoven om doorgang te bieden.

Klik op het plaatje voor een link naar de video op Facebook:

raat_dorp_paaltjes.jpg

‘Dat is niet de bedoeling,’ zegt Raat in een reactie, die aangeeft de situatie te blijven monitoren en samen met wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken, VVD) in gesprek te gaan met ondernemers. Raat is allerminst tevreden over de werking van de paaltjes en schroomt niet om maatregelen te treffen als de klachten blijven aanhouden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.