Hockey tweeling met basketbal DNA

Amstelveen - De tweelingzusjes Isa en Norah Goedhart startten op jonge leeftijd met basketbal. Niet zo gek met een oma en tante die uitkwamen voor het Nederlands basketbalteam en ouders in het Noord-Hollands team.’ Hoewel ze beschikken over de ideale lengte voor de basketbalsport, ligt hun hart echter bij hockey. Inmiddels spelen ze al sinds hun 6e met veel plezier bij hockeyclub Pinoké.

De sportieve zusjes zijn woonachtig in Patrimonium en zitten op het Keizer Karel College. Isa vertelt dat na één keer mee te zijn geweest naar een hockeytraining van een vriendinnetje ze direct verkocht was. ‘We gingen vervolgens ook op basketbal en tennis. Maar drie sporten tegelijk was iets teveel van het goede. En daarom besloten we om met basketbal te stoppen, tot grote verbazing van onze ouders’, lacht ze. ‘Maar gelukkig hadden ze er wel vrede mee.’

Training op hoog niveau
Isa vertelt dat de keuze voor Pinoké snel gemaakt was. ‘Onze vriendin speelde er net als veel andere bekenden, dus we hebben geen andere clubs bekeken en gaven ons direct op bij Pinoké.’ De zusjes komen beide uit voor hockeyteam meisjes B3. Norah roemt het niveau van de club: ‘Bij Pinoké wordt er op hoog niveau training gegeven. Volgens mij staat Pinoké bekend om de techniek, waar het bij andere clubs meer op het fysieke gericht is.’

Gezelligheid staat voorop
‘Ook de sfeer is hier heel erg leuk’, zegt Norah. ‘Zo hebben we elk jaar het Sixes toernooi, waarbij je verkleed moet komen aan de hand van een thema. Het is echt een gezellig familietoernooi.’ ‘We vinden het leuk om op goed niveau en serieus te hockeyen, maar plezier voert de boventoon’, stelt Isa.

De zusjes trainen 2 keer in de week en spelen in het weekend hun wedstrijd. ‘We staan in het hockeyveld vaak mid mid. Dit is een superfi jne positie, aangezien je kunt aanvallen én verdedigen’, zegt Norah. Isa vult aan: ‘Ook het verleggen van de bal vind ik erg leuk en je kunt de ruimte opzoeken.’

Wagener stadion
Ook zijn ze dol op het kijken naar mooie hockeywedstrijden en fan van het hockeyspel van Lidewij Welten. ‘We hebben de weg naar het Olympisch Goud van de hockeydames op de voet gevolgd. En een EK of WK is te gek om live mee te maken in het Wagener Stadion’, vertellen ze enthousiast.

‘Onze ouders zijn ook betrokken bij de club. Zo zijn ze scheidsrechter en teambegeleider.’ Aangezien de zusjes behoorlijk lang zijn, spelen rugklachten af en toe parten. Norah: ‘We moeten goed door onze knieën gaan en de bovenbenen moeten iets harder werken.’ ‘Onze ouders zeggen dan ook weleens: ‘Joh, je kunt altijd nog gaan basketballen’, lacht Isa.


Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.

Kunst & Cultuur gisteren 07:25

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met grootschalige tentoonstelling

Amstelveen - In het naoorlogse Parijs werd 75 jaar geleden de revolutionaire Cobra-beweging opgericht. Het was een kunstenaarsbeweging die bekend stond om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen viert dit jubileum met een knallend tentoonstellingsprogramma met veel internationale bruiklenen. Met dezetentoonstellingen brengt het Cobra Museum actuele maatschappelijke thema’s tot leven, om samen met de bezoekers die grenzeloze vrijheid te beleven.