Hockey tweeling met basketbal DNA

Amstelveen - De tweelingzusjes Isa en Norah Goedhart startten op jonge leeftijd met basketbal. Niet zo gek met een oma en tante die uitkwamen voor het Nederlands basketbalteam en ouders in het Noord-Hollands team.’ Hoewel ze beschikken over de ideale lengte voor de basketbalsport, ligt hun hart echter bij hockey. Inmiddels spelen ze al sinds hun 6e met veel plezier bij hockeyclub Pinoké.

De sportieve zusjes zijn woonachtig in Patrimonium en zitten op het Keizer Karel College. Isa vertelt dat na één keer mee te zijn geweest naar een hockeytraining van een vriendinnetje ze direct verkocht was. ‘We gingen vervolgens ook op basketbal en tennis. Maar drie sporten tegelijk was iets teveel van het goede. En daarom besloten we om met basketbal te stoppen, tot grote verbazing van onze ouders’, lacht ze. ‘Maar gelukkig hadden ze er wel vrede mee.’

Training op hoog niveau
Isa vertelt dat de keuze voor Pinoké snel gemaakt was. ‘Onze vriendin speelde er net als veel andere bekenden, dus we hebben geen andere clubs bekeken en gaven ons direct op bij Pinoké.’ De zusjes komen beide uit voor hockeyteam meisjes B3. Norah roemt het niveau van de club: ‘Bij Pinoké wordt er op hoog niveau training gegeven. Volgens mij staat Pinoké bekend om de techniek, waar het bij andere clubs meer op het fysieke gericht is.’

Gezelligheid staat voorop
‘Ook de sfeer is hier heel erg leuk’, zegt Norah. ‘Zo hebben we elk jaar het Sixes toernooi, waarbij je verkleed moet komen aan de hand van een thema. Het is echt een gezellig familietoernooi.’ ‘We vinden het leuk om op goed niveau en serieus te hockeyen, maar plezier voert de boventoon’, stelt Isa.

De zusjes trainen 2 keer in de week en spelen in het weekend hun wedstrijd. ‘We staan in het hockeyveld vaak mid mid. Dit is een superfi jne positie, aangezien je kunt aanvallen én verdedigen’, zegt Norah. Isa vult aan: ‘Ook het verleggen van de bal vind ik erg leuk en je kunt de ruimte opzoeken.’

Wagener stadion
Ook zijn ze dol op het kijken naar mooie hockeywedstrijden en fan van het hockeyspel van Lidewij Welten. ‘We hebben de weg naar het Olympisch Goud van de hockeydames op de voet gevolgd. En een EK of WK is te gek om live mee te maken in het Wagener Stadion’, vertellen ze enthousiast.

‘Onze ouders zijn ook betrokken bij de club. Zo zijn ze scheidsrechter en teambegeleider.’ Aangezien de zusjes behoorlijk lang zijn, spelen rugklachten af en toe parten. Norah: ‘We moeten goed door onze knieën gaan en de bovenbenen moeten iets harder werken.’ ‘Onze ouders zeggen dan ook weleens: ‘Joh, je kunt altijd nog gaan basketballen’, lacht Isa.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Landijsbaan Amstelveen zo lek als een mandje: groot onderhoud op lange baan geschoven

Amstelveen - Het is dat er voorlopig geen vorst wordt verwacht, maar de landijsbaan aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen is lek en verkeert in slechte staat. De dijken rond de baan vertonen naast lekken ook verzakkingen. De baan is toe aan groot onderhoud, maar dat is door de gemeente op de lange baan geschoven. Zandzakken kunnen eventueel soelaas gaan bieden.

Sport vandaag 12:53

ARC, Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden voor Vereniging van het jaar

Amstelveen - Rugbyclub ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerd voor de Amstelveense Vereniging van het Jaar 2023. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus een cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen.