Hockeyclub HIC kan weer vooruit kijken na overname velden: ook padelbanen in het verschiet

Amstelveen - Hockeyclub HIC is verheugd dat Gemeente Amstelveen definitief heeft besloten tot de overname van de gronden en de schulden van de hockeyclub op sportpark Escapade. Dat werd gisterenavond beklonken tijdens de raadsvergadering: de gemeenteraad schaarde zich unaniem achter het reddingsplan voor HIC.

Jasper Kakes, voorzitter van HIC, stelt dat de club zeer dankbaar is voor de steun en betrokkenheid van gemeente Amstelveen. Leden van HIC zijn inmiddels geïnformeerd en zijn door het bestuur eveneens bedankt voor hun steun, betrokkenheid en vertrouwen gedurende het traject. ‘De overname van onze velden en de plannen voor vernieuwing zijn een belangrijke mijlpaal voor onze club. We kijken ernaar uit om samen te werken aan een nog bloeiendere toekomst,’ zegt Kakes.

1 euro
De gemeente nam - met brede goedkeuring van de gemeenteraad - de velden over het symbolische bedrag van 1 euro, met inbegrip van de overname van schulden van de hockeyvereniging. In werkelijkheid investeert de gemeente zo'n 2 miljoen euro in het terrein.

Nieuw waterveld
De club meldt in een persbericht dat deze cruciale stap niet alleen de toekomst van HIC voor de langere termijn zal waarborgen, maar ook de herstructurering van de club waardoor jong en oud nog vele jaren kan genieten van hockey op het HIC-terrein.

Met ingang van volgend seizoen zal veld 1 volledig worden vervangen voor een nieuw waterveld, waardoor teams zowel tijdens trainingen als wedstrijden gebruik kunnen maken van de modernste hockeyfaciliteiten. Daarnaast zullen de overige velden en terreinen grondig worden gerenoveerd, wat bijdraagt aan een betere speelervaring voor zowel leden als supporters.

Verduurzaming
In lijn met de inzet voor duurzaamheid zal er een plan worden opgesteld voor de verduurzaming van het HIC clubhuis: ‘We zijn verheugd om samen te werken met de Gemeente Amstelveen om milieuvriendelijke oplossingen te implementeren, zoals zonne-energie en energiezuinige verlichting, om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Padelbanen
Bovendien geeft de club aan enthousiast te zijn over de plannen van de gemeente om ook padelbanen toe te voegen aan het HIC-complex. De plannen om padel-banen te realiseren op het terrein broeiden al eerder binnen het bestuur van de vereniging. Kakes laat desgevraagd ter verduidelijking weten dat HIC een hockeyvereniging blijft en dat de exploitatie van de padelbanen - waar al een vergunning voor is - door een externe partij zal worden verzorgd. 'De toevoeging van padelbanen biedt niet alleen nieuwe mogelijkheden voor onze leden, maar versterkt ook de diversiteit van sportfaciliteiten binnen de gemeenschap,' zo meldt de club.

Wethouder: beschikbaar houden voor sport
Wethouder Sport, Herbert Raat geeft aan blij te zijn dat de gemeenteraad heeft besloten om de hockeyvelden en de schuldenlast van HIC over te nemen: ‘Hiermee is niet alleen de hockeyvereniging geholpen, maar zorgen we ervoor dat de velden op de lange termijn beschikbaar blijven voor sportactiviteiten en voor álle Amstelveners. Over een half jaar brengen we samen met de gemeenteraad een werkbezoek aan HIC om te kijken hoe het ze vergaat. We wensen hen alle succes voor de toekomst,’ aldus Raat. Ook de VVD maakte in een persbericht bekend verheugd te zijn met het behoud van de sportfunctie op Escapade

Sinds 1946
Hockeyclub HIC, opgericht in 1946, heeft een lange geschiedenis van sportieve excellentie en gemeenschapsbetrokkenheid. De samenwerking met de Gemeente Amstelveen markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis, waarbij de focus ligt op groei, duurzaamheid en inclusiviteit.


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.