Jaap Maars

Hockeysters van Amsterdam zeker van play-offs

AMSTELVEEN - De hockeysters van Amsterdam hebben zich gisteren geplaatst voor de play-offs. Dankzij een 2-0 zege op Laren is de formatie van coach Rick Mathijssen zeker van een plek bij de eerste vier.

De Amsterdamse hockeysters hebben een dubbel weekend afgewerkt. Na de 2-1 zege van zaterdag op Kampong volgde op Tweede Paasdag in het Wagener Stadion in Amstelveen de overwinning op Laren. Amsterdam staat nu bovenaan in de hoofdklasse met een voorsprong van twee punten op Den Bosch. De landskampioen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Blij

Door deze resultaten is Amsterdam niet meer te achterhalen door de nummer vijf Laren. Ook Den Bosch is al zeker van de play-offs, waarin de eerste vier ploegen na de reguliere competitie gaan vechten om de landstiel. De strijd om de overige twee plekken lijkt te gaan tussen Oranje-Rood, SCHC en Laren.  

De speelsters van Amsterdam waren uiteraard dik tevreden met de zege. Zo stak het talent Yasmin Geerlings op Instagram haar vreugde niet onder stoelen of banken.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 21:36

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK. 

Politiek gisteren 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen gisteren 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen 2 aug. 2020 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.