Installatie LED-verlichting bij HV Myra

Hockeyvereniging Myra zet grote stappen op duurzaamheidsgebied

Amstelveen - De Amstelveense hockeyvereniging Myra heeft grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, onder meer met de installatie van LED-verlichting.

Voor sportverenigingen zijn het nog steeds spannende tijden. Waar het gesprek van de dag vooral nog gaat over wat wel en niet kan en hoe je veilig kunt hockeyen met de 1,5 meter-regel, is het tegelijkertijd cruciaal om ook de toekomst scherp in de gaten te houden. Hockeyvereniging Myra combineert korte termijn handelen met de overstap op LED-verlichting en andere duurzame initiatieven gericht op verduurzaming van de club en haar omgeving. 

Steun club en Voedselbank

Nils Mulder, voorzitter van HV Myra, licht toe: “Natuurlijk zijn wij in deze tijden vooral bezig met de hockeysport zelf en alles wat daarbij komt kijken nu we nog steeds met Corona-maatregelen te maken hebben. Naast dat ons leden heel graag weer volop willen spelen, zijn zij ook bezig met de vereniging zelf. We zien mooie initiatieven waaronder storting van team-potten in de clubkas en het verkopen van Myra artikelen, waarvan de opbrengst geheel naar de vereniging gaat – zo doen we het samen en dat maakt me echt supertrots. Eerder brachten we onze voorraden naar de voedselbank, omdat we het ook belangrijk vinden in de samenleving te staan en buiten de club iets bij te dragen.” 

LED-verlichting

Een grote investering voor de lange termijn doen lijkt in deze tijden misschien niet direct een logische stap. Op Myra is LED-verlichting geïnstalleerd bij de drie watervelden. “Vorig jaar namen we samen met de Stichting Hockeypark Myra de beslissing om met LED-verlichting, die wij inmiddels ook in het clubhuis hebben, een lange termijn verduurzaming in te zetten. Mede dankzij subsidies van Rijksoverheid en Gemeente Amstelveen, is Myra in deze toch uitdagende tijd in staat zo’n stap in zowel kwaliteit als duurzaamheid te zetten”, vervolgt Mulder.

Besparingen, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid

LED-verlichting biedt gelijkmatig en helder licht (gelijk aan daglicht) en met een waarde van 300 lux voldoet Myra zelfs aan de KNHB eisen voor wedstrijden van de nationale ploegen. De verlichting is dimbaar, laag in onderhoudskosten en wordt bediend per app en kan dus exact geprogrammeerd worden tijdens speeltijden. De besparing op elektrakosten zal daardoor voor de hockeyvereniging uiteindelijk rond de 60% liggen.

Schouwspel

“Het is een heel schouwspel om de installatie tot stand te zien komen,” vertelt Mulder. “Het is zware techniek en we keken met volle bewondering naar de acrobaat-installateurs aan het werk. Gelukkig werkten zij overdag zodat de teams die ’s avonds trainden er weinig last van hadden. Onze leden kunnen  genieten van veel beter kunstlicht, dalende energiekosten en daarnaast dragen we als HV Myra een steentje bij aan een duurzamere Amstelveense samenleving!”

Afvalscheiding

Ten aanzien van afvalscheiding is recentelijk de stap gemaakt naar gescheiden afval in ondergrondse containers. Behalve een betere scheiding wordt daarmee de logistiek sterk verbeterd bij het ophalen van afvalstoffen en gaan de vuilophaalkosten omlaag.

Veldonderhoud: CtbG goedgekeurde Biociden

Ook bij veldonderhoud speelt duurzaam onderhoud. HV Myra is een van de weinige verengingen die bij de algenbestrijding het enige door de CtbG goedgekeurde Biociden toepast. Voor deze groep gewasbeschermingsmiddelen geldt nog niet de recente wetgeving inzake de Green Deal Sportvelden, omdat er nog geen goede alternatieven zijn in de markt. De leveranciers in deze sector hebben tot 2022 de tijd om met duurzamere producten op de markt te komen. 'Uiteraard volgt Myra deze ontwikkelingen nauwgezet op de voet', zegt Mulder.


Meer nieuws

Zakelijk gisteren 18:00

JobZ: Kitchen Trend zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen/Aalsmeer op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Kitchen Trend.

112 gisteren 12:04

Waarschuwingsborden wegens aanhoudende inbraakgolf Waardhuizen

Amstelveen - Vanwege de aanhoudende inbraakgolf in de wijk Waardhuizen heeft de politie waarschuwingsborden in de wijk geplaatst om bewoners te attenderen dat inbrekers zeer actief zijn. Het inbrekersgilde lijkt de rustige wijk in Amstelveen Zuid als nieuw werkterrein te hebben gekozen.

Zakelijk 3 aug. 2021 17:31

Drie tips om je te helpen bij het beheren van je persoonlijke lening

Bij een verantwoord beheer kan een persoonlijke lening een van de beste manieren zijn om financiële lasten te verlichten en jezelf klaar te stomen voor succes. Het is een gemakkelijke manier om een ​​aanbetaling te dekken, een noodgeval af te handelen of je gezin mee op vakantie te nemen. Een persoonlijke lening kan echter ook een uitdaging zijn om te beheren, vooral als je nog niet bekend bent met leningen en budgettering in het algemeen. Het laatste wat je bij geld lenen op Kizi.nl wilt is dat je een betaling mist natuurlijk. Gelukkig zal dit artikel hierbij helpen, terwijl het ook een goed idee is om te kijken op vergelijkingssite Kizi voor nog meer tips. 

Verkeer & Vervoer 3 aug. 2021 16:19

Amstelveen heeft een Diverging Diamond Interchange (DDI) en dat is even wennen

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg nabij Stadshart Amstelveen is afgelopen weekend in recordtempo een speciaal en complex kruispunt aangelegd in verband met de werkzaamheden rond Rijksweg A9. Voor veel weggebruikers is het even wennen, maar de nieuwe (tijdelijke) Diverging Diamond Interchange (afgekort DDI) lijkt vooralsnog goed te werken.

112 3 aug. 2021 12:30

Bekende inbrekerstruc weer in opmars in Amstelveen: takjes tegen de deur

Amstelveen - Een bekende inbrekerstruc is weer in opmars in Amstelveen nu de vakantieperiode is aangebroken. Om erachter te komen of bewoners al dan niet op vakantie zijn, plaatsen inbrekers takjes tegen een deur. Als de takjes langere tijd op hun plaats blijven is het voor inbrekers vaak reden om toe te slaan.