Pixabay.com

Hoeveel kinderen leven op dit moment in Amstelveen in armoede?

Amstelveen - Hoeveel kinderen leven op dit moment in Amstelveen in armoede? En hoeveel kinderen gaan er, incidenteel of structureel, zonder ontbijt naar school? Het zijn  vragen waar de Amstelveense fractie van de VVD antwoord op wil van het College van B en W.

De vragen komen nadat de Voedselbank Amstelveen afgelopen week in samenwerking met drie Albert Heijn-filialen een inzamelingsactie deed voor kinderen die zonder voedzaam ontbijt naar school gaan, omdat daar in de gezinssituatie geen geld voor is.

Lege maag

De actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’ werd door de VVD ondersteund en de partij is tegelijkertijd  bezorgd over de situatie van deze kinderen. ‘De Voedselbank is een vangnet maar de structurele oplossing moet vanuit de samenleving en dus de politiek komen,’ meldt VVD-raadslid Elisa de Marco.

elisa de marco vvd amstelveen.jpg
Elisa de Marco.

Ze legt uit: ‘Armoede kan verlammend werken, voor volwassenen en zeker ook voor de kinderen in een gezin waar stress als gevolg van armoede altijd aanwezig is. Waar het in een mensenleven tegen kan zitten, hebben volwassenen meestal de mogelijkheid om zich te ontworstelen van armoede. We hebben een sociaal vangnet voor wie dat echt nodig heeft. Vanuit die bijstand is het zaak om zo snel als mogelijk weer aan het werk te gaan en op eigen benen te staan. Alleen door te werken, jezelf te ontwikkelen, kun je een armoedesituatie achter je laten.’

victor_frequin_vvd_2022.jpg
Victor Frequin.

Kansengelegenheid

VVD-raadslid Victor Frequin vult aan: ‘Kinderen in armoede kunnen zelf niks doen om hun situatie te verbeteren, terwijl we weten dat ze de gevolgen van armoede in het gezin een leven lang bij zich kunnen dragen. Onwenselijk, want juist als liberalen zijn wij een groot voorstander van kansengelijkheid. De VVD vindt goede scholing voor elk kind en mee kunnen doen met sport bijvoorbeeld essentieel voor het bevorderen van kansengelijkheid.’

De VVD wil dat het armoedebeleid goed onder de loep wordt genomen en daar waar mogelijk wordt verbeterd.


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.