Hoge opbrengst KWF-collecte in Amstelveen: giften steeds vaker digitaal

Amstelveen - Tijdens de KWF-collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers maar liefst 41.382 euro opgehaald. Dat is fors meer dan tijdens de collecteweken in 2019 en 2020. Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar vooral veel contactloos gedoneerd: ruim 40 procent van de giften kwam binnen via het scannen van een QR-code of via WhatsApp.

Het KWF is heel dankbaar voor de gulle giften van Amstelveners: 'Dankzij deze giften kan KWF niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker.' 

Gemotiveerde vrijwilligers

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. “Dat motiveert onze vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan, en we zijn iedereen in Amstelveen heel erg dankbaar voor hun gift”, zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen

Waar dit jaar ruim 41.000 euro binnenkwam, werd in 2020 - toen ondanks coronamaatregelen wel gecollecteerd kon worden - net geen 30.000 euro ingezameld, waarvan toen 26 procent in de vorm van een digitale QR-scan of Whatsapp-donatie. In 2019 werd ruim 35.000 euro opgehaald. 

Persoonlijke QR-code collectanten

Nieuw dit jaar was dat collectanten op de collectebus een persoonlijke QR-code sticker konden plakken waarmee ze online konden inzien hoeveel ze aan digitale giften hadden opgehaald. ' Dat was wel een extra motivatie, want je wilt dat bedrag natuurlijk zo hoog mogelijk zien worden.'

Collectant gemist?

Amstelveners die volgend jaar mee willen collecteren voor KWF kunnen zich aanmelden via het e-mailadres collecte@kwf-amstelveen.nl  Amstelveners die de collectant hebben gemist en alsnog een bijdrage willen leveren kunnen alsnog online doneren via kwf.nl/collecte

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.