Hondeneigenaren opgelet: 'Gebakken spons aangetroffen'

AMSTELVEEN - Een Amstelveense hondenbezitter waarschuwt Amstelveense baasjes dat hij in Groengebied Middenwaard nabij de golfbaan (Amstelveen Zuid) stukken gebakken spons heeft aangetroffen.

De Amstelvener stuitte op de stukken nabij de golfbaan tijdens een ochtendwandeling en maakte een foto als bewijs. 

Het komt geregeld voor dat hondeneigenaren in Amstelveen gebakken spons aantreffen, waarbij het niet altijd direct duidelijk is of het daadwerkelijk om gebakken spons gaat, of om iets wat daar erg op lijkt zoals bijvoorbeeld isolatiemateriaal of stukjes schuimmatras.

De  materie die vanmorgen werd aangetroffen is uiteraard direct door het alerte baasje opgeruimd. In het gebied lopen veel baasjes met hun honden. 'Wat wij hebben gevonden hebben we opgeruimd uiteraard, maar wie weet wat er nog ligt,' zegt baasje Patrick.

Hij hoopt dat andere baasjes gewaarschuwd worden en wil hen uiteraard behoeden voor een drama. Honden die gebakken spons eten kunnen daaraan overlijden, omdat de spons kan uitzetten in de maag.


Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer gisteren 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen 25 feb. 2024 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.