Hondeneigenaren opgelet: 'Gebakken spons aangetroffen'

AMSTELVEEN - Een Amstelveense hondenbezitter waarschuwt Amstelveense baasjes dat hij in Groengebied Middenwaard nabij de golfbaan (Amstelveen Zuid) stukken gebakken spons heeft aangetroffen.

De Amstelvener stuitte op de stukken nabij de golfbaan tijdens een ochtendwandeling en maakte een foto als bewijs. 

Het komt geregeld voor dat hondeneigenaren in Amstelveen gebakken spons aantreffen, waarbij het niet altijd direct duidelijk is of het daadwerkelijk om gebakken spons gaat, of om iets wat daar erg op lijkt zoals bijvoorbeeld isolatiemateriaal of stukjes schuimmatras.

De  materie die vanmorgen werd aangetroffen is uiteraard direct door het alerte baasje opgeruimd. In het gebied lopen veel baasjes met hun honden. 'Wat wij hebben gevonden hebben we opgeruimd uiteraard, maar wie weet wat er nog ligt,' zegt baasje Patrick.

Hij hoopt dat andere baasjes gewaarschuwd worden en wil hen uiteraard behoeden voor een drama. Honden die gebakken spons eten kunnen daaraan overlijden, omdat de spons kan uitzetten in de maag.


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.