Burgemeester Tjapko Poppens en Wethouder Zorg Marijn van Ballegooijen geven bloemen en paaschocola af bij het Zonnehuis in Amstelveen

Honderden bossen bloemen en chocolade voor Amstelveense verpleeghuizen

Amstelveen - Om de bewoners en de medewerkers van Amstelveense verpleeghuizen op te fleuren en hen een hart onder de riem te steken heeft gemeente Amstelveen honderden bossen bloemen en paaschocolade gebracht bij 12 verpleeglocaties. Ook bracht burgemeester Tjapko Poppens een bezoek aan Ziekenhuis Amstelland.

Bij Het Zonnehuis (foto) deelde burgemeester Poppens gisteren samen met wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) bloemen uit.

Onschatbare waarde
'Medewerkers van verpleeghuizen ervaren op dit moment een enorme werkdruk en afstand houden is voor hen niet mogelijk,' zegt wethouder van Ballegooijen. 'Hun werk voor deze kwetsbare mensen, is van onschatbare waarde. In deze tijden, nu de mensen geen bezoek mogen ontvangen, zorgt het personeel ervoor de sfeer in de verpleeghuizen goed blijft en de zorg gewoon doorgaat. De inzet, toewijding en professionaliteit die ik zie, verdient een groot compliment. De bloemen en chocolade van vandaag zijn daarom een bedankje van de gehele Amstelveense samenleving,' aldus Van Ballegooijen,

Met de bloemen-uitdeelsessie wilde de gemeente ook de lokale sierteeltbedrijven steunen. In totaal werden 12 verpleeghuizen bezocht en ruim 600 bossen bloemen uitgedeeld.

Burgemeester bezoekt ook Ziekenhuis Amstelland
Naast de medewerkers in de verpleeghuizen, maken ook de medewerkers van Ziekenhuis Amstelland  lange dagen en werkenze  hard om de toestroom van het aantal coronapatiënten op te kunnen vangen. Als blijk van waardering voor hun inzet en om hen een hart onder de riem te steken, bracht burgemeester Tjapko Poppens daarom gisteren een traktatie. [Tekst gaat verder onder foto]

ziekenhusibezoek_poppens.jpg

Ook sprak hij met de directeur van het ziekenhuis, Esther Agterdenbos en een aantal medewerkers.  De coronacrisis heeft impact op de hele manier van werken in het ziekenhuis. Het werk is anders georganiseerd, medewerkers werken op andere afdelingen, bijvoorbeeld op de triage in plaats van chirurgie. Daarbij heeft het ziekenhuis de capaciteit opgeschaald en is het aantal ziekenhuisbedden uitgebreid. Ook de capaciteit op de Intensive Care is vergroot.

Acute zorg
Naast de zorg voor coronapatiënten, gaat ook de andere acute zorg gewoon door. Om besmetting te voorkomen draagt het personeel beschermende pakken en er is geen fysiek contact met patiënten mogelijk. Medewerkers geven aan dat dit het werk zwaarder maakt, ook emotioneel. “De pakken scheppen afstand, terwijl empathie tonen in je werk heel belangrijk is.”    

Grote saamhorigheid
In het gesprek met de medewerkers hoorde de burgemeester verder dat de werksfeer in het ziekenhuis goed is en de saamhorigheid groot. “We doen alles wat nodig is,” zei een medewerker. “Ik zie een enorme betrokkenheid, iedereen zet zijn schouders eronder,” zegt Poppens “Wij zijn trots op alle medewerkers en vrijwilligers van Ziekenhuis Amstelland. Hun inzet, toewijding en professionaliteit verdienen een groot compliment en de waardering van de hele Amstelveense samenleving.”  


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.