Pim Waslander

Honderden kinderen genieten van succesvolle Poeldag Amstelveen

Amstelveen - Honderden kinderen hebben vandaag genoten van de Poeldag in Amstelveen, een gratis evenement waarbij jong en oud tal van sporten konden beoefenen. De organisatie spreekt van een succes, ondanks dat het weer in de middag niet helemaal meehielp.

Met een heerlijke zonnige start en tal van acitviteiten op het programma kwamen veel kinderen en ouders vandaag af op de Poeldag op het terrein aan de Noordelijke Poeloever (achter het gemeentehuis). Een schaatsbaan en een gigantisch springkussen-strombaan sprongen in het oog, maar er was echt van alles te beleven en te doen.

springkussen poeldag 2024.jpg

Kinderen tussen 6 en 12 jaar kregen een stempelkaart waarmee zij gratis tal van sporten konden beoefenen, van bootje varen, kanovaren tot schaatsen en korfbal en zelfs schilderen. Een volle stempelkaart (12 activiteiten) leverde een attentie op.

poeldag amstelveen 2024 pim waslander (1).jpg
Foto: Pim Waslander

De Poeldag, die voor de derde keer werd gehouden, maar nu voor het eerst in het voorjaar in plaats van het najaar, kon op veel enthousiaste reacties rekenenen. Ook de Reddingsbrigade was weer van de partij, tot vreugde van de diverse opvarenden (onder wie AmstelveenSport-directeur Heleen van Ketwich Verschuur en wethouder Sport, Herbert Raat.

poeldag amstelveen 2024 pim waslander (3).jpg
Foto: Pim Waslander

Ondanks dat het weer in de middag omsloeg en de activiteiten daardoor iets eerder werden afgebroken, was de Poeldag een succes. Ook was er dit jaar een hapje en een drankje te verkijgen, onder andere via een stand van de Sunday Floating Foodbar die deze zomer de deuren opent. Ook was de nieuwe Amsterdammer kaas van Boeren van Amstel te proeven.

IMG_7778.jpg

De Poeldag keert volgend jaar terug. AmstelveenSport houdt gedurende het jaar diverse evenementen: kijk hier voor de SportAgenda.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.