Ingang van bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid

Hoogleraren ingezet voor transformatie Legmeer Amstelveen

Amstelveen – Twee hoogleraren gaan Amstelveense raads- en commissieleden bijpraten over gebiedstransformaties inzake de complexe herontwikkeling van bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid tot woon-werkgebied.

De transformatie is, mede door eigendomsverhoudingen en de vele bedrijven die op Legmeer gevestigd zijn, zo complex dat het College van B en W, een beeldvormende bijeenkomst heeft georganiseerd waar bijzonder hoogleraar Jan Latten en emeritus hoogleraar Friso de Zeeuw de lokale politici gaan bijpraten.

Woonconcepten

Momenteel wordt aan een Ontwikkelvisie voor het gebied gewerkt. Daarin moet onder andere duidelijk worden wat de financiële risico’s en haalbaarheid zijn van de herontwikkeling en vooral ook voor welke doelgroepen woningen gebouwd moeten gaan worden. Een van de aanbevelingen vanuit de raad was om verschillende bouwconcepten uit te werken, waarbij ook woonconcepten voor starters, studenten en 50plussers aan bod komen.

Bij de transformatie van Legmeer spelen ook zaken als de mogelijke verplaatsing van het Afvalbrengstation mee en verplaatsing van bedrijven (zoals bouwmarkt GAMMA) spelen mee.

Bedrijventerrein Legmeer

Op bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid (tussen Middenhoven en Westwijk) zijn tal van bedrijven gevestigd (zoals KwikFit, Van Nieuwkerk Scooters, Kragtwijk Catering), maar ook is er in 2018 een woningcomplex voor starters (Next Building) opgeleverd. Daarvoor werd een grotendeels leegstaand kantorenpand omgebouwd op initiatief van het Amstelveense bouwbedrijf De Heemraad.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws