Pixabay.com

Horeca-afdeling KHN Amstelland steunt oproep: 'Winkels open = Horeca open'

Amstelveen  - De afdeling Amstelland van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), waar Amstelveen onder valt, heeft zich aangesloten bij het statement ‘Winkels open = Horeca open’. Voorzitter Daan Kroone is ervan overtuigd dat vanaf 15 januari 2022, zowel de horeca als de detailhandel op een veilige manier open kunnen.

KHN Nederland meldt in een persbericht: ‘Samen in lockdown, betekent ook samen uit de lockdown, want we doen het tenslotte samen! Dat is het statement dat 140 afdelingen van Koninklijk Horeca Nederland, inclusief regio Amstelland, vandaag naar buiten brengen, voordat het kabinet later vandaag met de diverse overlegorganen in gesprek gaat naar aanleiding van het OMT advies.

horeca_lockdown_oproep.jpg

'Voor de horeca is de derde lockdown in twee jaar tijd een enorme dreun, los van alle overige beperkingen die de branche zijn opgelegd.  Volgens de afdelingen staan horecaondernemers al twee jaar voor de grootste uitdagingen van hun bestaan en worden deze alsmaar groter. Nu duidelijk is dat Omikron veel minder ziekmakend is dan eerder verwacht, is dit het moment horeca en winkels uit de lockdown te halen en weer langzaam terug te gaan naar het oude normaal'

'Naast eventuele versoepelingen verwachten we ook dat het kabinet komt met een visie voor zowel de korte als de lange termijn, zodat ondernemers zich daar op kunnen voorbereiden. De routekaart die KHN onlangs presenteerde kan daarbij als uitgangspunt gelden. Op 19 december zijn we in lockdown gegaan om een gitzwart scenario te voorkomen en de boostercampagne haar werk te laten doen. Gelukkig kwam het gitzwarte scenario dat door het OMT werd voorspeld niet uit en is de boostercampagne in volle gang'.

Oproep kabinet

De horeca roept het nieuwe kabinet daarom op om niet voor haar verantwoordelijkheid richting de samenleving weg te lopen, maar verantwoordelijkheid te nemen. Haal de samenleving weer van het slot.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.