Pixabay.com

Horeca-afdeling KHN Amstelland steunt oproep: 'Winkels open = Horeca open'

Amstelveen  - De afdeling Amstelland van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), waar Amstelveen onder valt, heeft zich aangesloten bij het statement ‘Winkels open = Horeca open’. Voorzitter Daan Kroone is ervan overtuigd dat vanaf 15 januari 2022, zowel de horeca als de detailhandel op een veilige manier open kunnen.

KHN Nederland meldt in een persbericht: ‘Samen in lockdown, betekent ook samen uit de lockdown, want we doen het tenslotte samen! Dat is het statement dat 140 afdelingen van Koninklijk Horeca Nederland, inclusief regio Amstelland, vandaag naar buiten brengen, voordat het kabinet later vandaag met de diverse overlegorganen in gesprek gaat naar aanleiding van het OMT advies.

horeca_lockdown_oproep.jpg

'Voor de horeca is de derde lockdown in twee jaar tijd een enorme dreun, los van alle overige beperkingen die de branche zijn opgelegd.  Volgens de afdelingen staan horecaondernemers al twee jaar voor de grootste uitdagingen van hun bestaan en worden deze alsmaar groter. Nu duidelijk is dat Omikron veel minder ziekmakend is dan eerder verwacht, is dit het moment horeca en winkels uit de lockdown te halen en weer langzaam terug te gaan naar het oude normaal'

'Naast eventuele versoepelingen verwachten we ook dat het kabinet komt met een visie voor zowel de korte als de lange termijn, zodat ondernemers zich daar op kunnen voorbereiden. De routekaart die KHN onlangs presenteerde kan daarbij als uitgangspunt gelden. Op 19 december zijn we in lockdown gegaan om een gitzwart scenario te voorkomen en de boostercampagne haar werk te laten doen. Gelukkig kwam het gitzwarte scenario dat door het OMT werd voorspeld niet uit en is de boostercampagne in volle gang'.

Oproep kabinet

De horeca roept het nieuwe kabinet daarom op om niet voor haar verantwoordelijkheid richting de samenleving weg te lopen, maar verantwoordelijkheid te nemen. Haal de samenleving weer van het slot.


Meer nieuws

112 vandaag 17:17

Fietsers zonder licht krijgen na staandehouding gratis lampjes: ‘Bedankt!’

Amstelveen - Meer dan de helft van de inwoners in de vervoerregio waar Amstelveen toebehoort fietst wel eens zonder werkende fietsverlichting. De afgelopen weken heeft de politie tijdens diverse veiligheidscontroles in de regio fietsers staande gehouden, omdat zij in het donker zonder licht op fietsten, ook in studentenwijk Uilenstede. Om het voeren van goede fietsverlichting te stimuleren, deelde de politie voor- en achterlampjes uit.

Algemeen vandaag 10:54

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

Advertorial Algemeen vandaag 09:00

Simon de Bruin: de vormgever van uw nachtrust

Amstelveen - Kwaliteit, duurzaamheid en volop tijd voor de klant: dat vind je bij Simon de Bruin Slaapcomfort. Een nieuw bed koop je immers niet zomaar, die gaat jaren mee. Annemieke en Simon de Bruin zitten bijna 33 jaar in het vak. Ze adviseren u met betrokkenheid en passie voor het vak, want u wilt tenslotte geen miskoop waar u voor jaren aan vast zit.

Algemeen gisteren 13:18

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.