Robbert Borgmann (Beeld: Jaap Maars)

Horecatopper ‘Bob’ zwaait af bij Abina

Amstelveen - Het is een van de bekendste gezichten van Abina en hij werkte er bijna een kwart eeuw. Maar vandaag (vrijdag 8 april) is het voor Robbert Borgmann, door vaste klandizie en medewerkers steevast ‘Bob’ genoemd, de laatste werkdag bij Abina. Een nieuwe uitdaging lonkt voor de horecaman pur sang. ‘Een dag waarvan we hoopten dat ie nooit zou komen,’ zegt eigenaar Jeffrey Oudshoorn van Abina over het vertrek van de alom geliefde Bob.

Bob (Robbert dus) gaat na jaren trouwe dienst voor zichzelf beginnen en heeft samen met compagnon Jeff van den Heuvel De Oude Veiling in Aalsmeer overgenomen. Zijn tijd bij Abina zit er per vandaag op en dat hadden weinigen zien aankomen. Robbert was de afgelopen decennia een van de drijvende krachten van Abina en wordt alom gerespecteerd en gewaardeerd vanwege zijn nuchtere hands on-mentaliteit. Zijn bijnaam Bob kreeg hij vanaf dag 1, een specifieke reden zat daar niet achter; het was gewoon lekker kort. Robbert heeft het altijd prima gevonden en heeft zich er nooit een seconde druk om gemaakt.

Het was nu of nooit

Robbert geeft toe dat de voorbije coronacrisis hem aan het denken heeft gezet. Hij begon op zijn 28e bij Abina en werkte er 23 jaar met veel plezier. Maar hij kwam – in de relatieve rust van de coronacrisis - tot de conclusie dat hij nog één keer een stap wilde maken, met ook wel een tikje minder nachtwerk. ‘Natuurlijk was het geen makkelijke beslissing, maar de kans deed zich voor en het was nu of nooit. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Abina. Er gebeurt hier altijd iets en dat maakt het divers. Ik kan niet echt één hoogtepunt noemen, ik vond eigenlijk alles leuk.’

Topper

Bob is een echt horecadier: hij noemt het een geweldig vak en er is geen haar op zijn hoofd die er aan denkt om in andere branche te gaan werken. En hij is ook nog eens verdomd goed in zijn vak, weet Abina-eigenaar Laurens Jansen, die net als Jeffrey flink moest slikken toen Bob aangaf een nieuwe uitdaging aan te gaan.

‘Het is een ongelooflijke topper, zegt Laurens. Iemand op wie je altijd kan rekenen, een harde werker, lief en altijd rustig, hoe druk het ook is. We gaan hem ontzettend missen, maar we gunnen hem natuurlijk het beste. Hij gaat er een groot succes van maken in Aalsmeer. Want horecamensen als Bob zijn er niet veel.’

De Oude Veiling

Robbert heeft in ieder geval veel zin in zijn nieuwe uitdaging. Vanaf eind april is hij te vinden in de Oude Veiling in Aalsmeer, waar een nieuwe uitdaging wacht.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.