‘Houd glas uit restafval’

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen roept alle Amstelveners op om glas te scheiden van het restafval. ‘We zien dat er nog ongeveer 20% verpakkingsglas in Amstelveens restafval zit.’

Recyclen
Restafval wordt verbrand terwijl glas opnieuw gebruikt kan worden. ‘Van glas dat u apart houdt en wij inzamelen wordt nieuw glas gemaakt’, aldus de gemeente. ‘Zo wordt uw afval weer grondstof voor nieuwe producten. Glas is een natuurproduct dat eindeloos gerecycled kan worden, zonder dat de kwaliteit verminderd.’

Wegbrengen
Glas kan worden weggebracht naar ondergrondse glascontainers in de buurt. Dat mogen potten met deksels én restjes zijn (tussen 8.00 en 21.00 uur, i.v.m. geluidsoverlast) Bij het Afvalbrengstation kun je ook vlak glas, zoals grote platen glas inleveren.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.