Een nieuwe look voor Htel aan de Laan van de Helende Meesters [Impressie Cobraspen]

Htel-gebouw Amstelveen Zuid krijgt complete metamorfose

Amstelveen - Het Htel-gebouw op de hoek van de Laan van de Helende Meesters en de Groenelaan in Amstelveen Zuid zal een complete metamorfose ondergaan. Cobraspen Groep, de Haarlemse eigenaar, vernieuwt het exterieur van het gebouw dat een volledig nieuwe ‘look’ krijgt en renoveert de 233 appartementen. Ook wordt er een grote verduurzamingsslag gemaakt; het energieverbruik wordt door de toepassing van warmtepompen, zonnepanelen en verbeterde isolatie met 55% teruggebracht.

Het Amstelveense 'Htel' is een zogenoemde 'serviced apartments-locatie' gericht op expats. Het gebouw aan de Laan van de Helende Meesters is in de jaren ‘70 gebouwd. Sinds 2003 wordt het door Cobraspen verhuurd als short-stay-locatie voor buitenlandse werknemers van bedrijven zoals Otto Workforce en Yamaha Motor Europe. Vroeger was onderin het gebouw het Amstelveens Weekblad gevestigd.

Renovatie appartementen

De 233 bestaande appartementen die het gebouw telt worden ieder volledig gerenoveerd en uitgebreid met een erker, waardoor ze straks over extra licht en ruimte beschikken. Gecombineerd met een nieuwe, duurzame, gevelbekleding met gele baksteen strips, krijgt het gebouw volgens Cobraspen een frisse en modern-klassieke uitstraling.

cobraspen_htel_amstelveen_3.jpg
Visualisatie van een gerenoveerd appartement [Cobraspen]

'We maken dit, toch alweer bijna 50 jaar oude gebouw, de komende jaren klaar voor de toekomst. De combinatie van duurzaamheid, behoud en renovatie is de kern van waar ons bedrijf voor staat,' aldus Luigi Prins, eigenaar-oprichter van Cobraspen Groep in een persbericht van de organisatie.

Verduurzamingsmaatregelen

Bij de renovatie wordt alles uit de kast getrokken om de energieprestaties en duurzaamheid van Htel naar een hoger niveau te brengen, met een sprong van energielabel C naar A en een energiebesparing van 55% tot gevolg. Hiertoe worden op het gebied van isolatie en warmte de dichte geveldelen opnieuw extra geïsoleerd en de ruiten vervangen door HR++ glas. Dit maakt de toepassing van een collectieve lucht/waterwarmtepomp mogelijk voor zowel koeling als verwarming, met hybride convectoren, zodat hier geen aardgas meer aan te pas komt. Via indirecte boilers (2x 1500L) wordt deze warmte ook ingezet voor warm tapwater, dat dankzij circulatieleiding vrijwel direct beschikbaar is uit de kraan. Frisse lucht wordt op constante wijze aangeleverd door zelfregelende ventilatieroosters en mechanische afzuiging.

Zonnepanelen

Ook op het gebied van duurzame energie komt er een groot aantal zonnepanelen op de gevel, gericht op het zuiden, dat de appartementen zal voorzien van stroom. Door de panelen een stukje van de gevel af te monteren, worden deze op natuurlijke wijze gekoeld, met optimaal rendement tot gevolg.

Oplevering in '23 tot '25

De verbouwing wordt in twee fasen uitgevoerd, waardoor een deel van de appartementen steeds beschikbaar is voor tijdelijke huisvesting van expats. In de eerste fase worden 133 appartementen verbouwd, met een geplande oplevering in november 2023. De overige 100 volgen direct hierna en worden in Q1 2025 verwacht.

cobraspen_htel2.jpg
Visualisatie van het toekomstige Htel-gebouw [Cobraspen]

De opdrachtgever is Cobraspen Groep. De architect van het nieuwe gebouw is Common Affairs en DCV Bouw BV is aangesteld als bouwkundig aannnemer. Warmte Bouw BV verzorgt het sanitair en de warmtevoorzieningen en Terberg Installaties B.V. gaat de elektrische installaties  verzorgen.

Over Cobraspen Groep

Cobraspen Groep is als vastgoed- en gebiedsontwikkelaar actief in Amstelveen, Amsterdam en Haarlem en omgeving. Cobraspen werd, vanuit een passie voor monumentaal en industrieel erfgoed, ruim 35 jaar geleden in Haarlem opgericht door Luigi Prins. Bekende ontwikkelingen van de ontwikkelaar zijn onder andere Sugar City in Halfweg en het eigen kantoor: de monumentale villa Elswout te Bloemendaal.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.