Hudson’s Bay-pand Amstelveen wacht verbouwing voor nieuwe invulling

Amstelveen – Het pand van Hudson’s Bay in Stadshart Amstelveen moet opnieuw worden verbouwd om het gebouw kansrijk te maken voor een nieuwe invulling: een combinatie van detailhandel, een supermarkt en kantoren is volgens de gemeente een van de weinig kansrijke ontwikkelingen.

Het voormalige V&D-pand werd voor de komst van Hudson’s Bay voor miljoenen euro’s verbouwd. Het warenhuis ging zoals bekend vorig jaar failliet en sindsdien staat het pand leeg en wacht het op een nieuwe invulling.

In de huidige staat is het pand alleen geschikt voor een warenhuis. ‘Voor een kansrijke bestemming is een verbouwing noodzakelijk’, stelt de gemeente.

Gedacht wordt aan detailhandel en een supermarkt in de onderste lagen van het gebouw en kantoren boven in het gebouw. De gemeente noemt die invulling het meest voor de hand liggend en stelt dat de behoefte voor een dergelijke ontwikkeling al bestond voor het oostelijke deel van het Stadshart.

De kantoren kunnen bovendien voor meer werkgelegenheid zorgen in en rond het centrum. ‘In de huidige onzekere tijden is het een van de weinige kansrijke ontwikkelingen', aldus de gemeente.

Update 20-5-2020: inmiddels is bekend geworden dat Magazijn 1181 vanaf medio juni 2020 in ieder geval voorlopig in het gebouw trekt.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV.