Het nieuwe Hudson's Bay gezien vanaf de Meander (Gemeente Amstelveen)

'Hudson's Bay vertrekt mogelijk alweer uit Europa'

AMSTELVEEN - Het is nog maar de vraag of het Amstelveense filiaal van Hudson's Bay ooit haar deuren zal openen. De Telegraaf meldt vandaag namelijk dat het bestuur van het bedrijf serieus overweegt om zich terug te trekken uit Europa.

Hudson's Bay besloot eerder het pand waar eerst de V&D in zat in het centrum van Amstelveen over te nemen. Men is al maanden bezig met een verbouwing en onlangs werd bekend dat het filiaal in september 2018 zal worden geopend. Nu is het echter nog maar de vraag of het nieuwe warenhuis in Amstelveen ooit werkelijkheid wordt.

Aandeelhouders
De Telegraaf beroept zich in de berichtgeving op een brief van activistisch aandeelhouder Jonathan Litt aan andere aandeelhouders van het Canadese bedrijf, die in handen is van de krant. Hierin schrijft hij dat het bestuur de mogelijke gevolgen van een vertrek uit Europa aan het onderzoeken is. Litt is van mening dat het verkopen van de Europese filialen enkel geld in het laatje zal brengen. Hij dringt er bij Hudson's Bay al enige tijd op aan dat ze meer geld kunnen verdienen als vastgoedbedrijf dan als retailer.

Tegenvallende cijfers
Hudson's Bay heeft al enige tijd te maken met tegenvallende cijfers. Zo verloren ze in het derde kwartaal 4,2 procent van de omzet. Het nettoverlies liep op naar 160 miljoen euro, wat weer alles te maken zou hebben met de investering van 300 miljoen euro in Nederland. De leiding van het bedrijf geeft toe dat het verkopen van de Europese activiteiten wordt overwogen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.