'Hudson's Bay vertrekt mogelijk alweer uit Europa'

'Hudson's Bay vertrekt mogelijk alweer uit Europa' Foto: Het nieuwe Hudson's Bay gezien vanaf de Meander (Gemeente Amstelveen)

AMSTELVEEN - Het is nog maar de vraag of het Amstelveense filiaal van Hudson's Bay ooit haar deuren zal openen. De Telegraaf meldt vandaag namelijk dat het bestuur van het bedrijf serieus overweegt om zich terug te trekken uit Europa.

Hudson's Bay besloot eerder het pand waar eerst de V&D in zat in het centrum van Amstelveen over te nemen. Men is al maanden bezig met een verbouwing en onlangs werd bekend dat het filiaal in september 2018 zal worden geopend. Nu is het echter nog maar de vraag of het nieuwe warenhuis in Amstelveen ooit werkelijkheid wordt.

Aandeelhouders
De Telegraaf beroept zich in de berichtgeving op een brief van activistisch aandeelhouder Jonathan Litt aan andere aandeelhouders van het Canadese bedrijf, die in handen is van de krant. Hierin schrijft hij dat het bestuur de mogelijke gevolgen van een vertrek uit Europa aan het onderzoeken is. Litt is van mening dat het verkopen van de Europese filialen enkel geld in het laatje zal brengen. Hij dringt er bij Hudson's Bay al enige tijd op aan dat ze meer geld kunnen verdienen als vastgoedbedrijf dan als retailer.

Tegenvallende cijfers
Hudson's Bay heeft al enige tijd te maken met tegenvallende cijfers. Zo verloren ze in het derde kwartaal 4,2 procent van de omzet. Het nettoverlies liep op naar 160 miljoen euro, wat weer alles te maken zou hebben met de investering van 300 miljoen euro in Nederland. De leiding van het bedrijf geeft toe dat het verkopen van de Europese activiteiten wordt overwogen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties