Het nieuwe Hudson's Bay gezien vanaf de Meander (Gemeente Amstelveen)

'Hudson's Bay vertrekt mogelijk alweer uit Europa'

AMSTELVEEN - Het is nog maar de vraag of het Amstelveense filiaal van Hudson's Bay ooit haar deuren zal openen. De Telegraaf meldt vandaag namelijk dat het bestuur van het bedrijf serieus overweegt om zich terug te trekken uit Europa.

Hudson's Bay besloot eerder het pand waar eerst de V&D in zat in het centrum van Amstelveen over te nemen. Men is al maanden bezig met een verbouwing en onlangs werd bekend dat het filiaal in september 2018 zal worden geopend. Nu is het echter nog maar de vraag of het nieuwe warenhuis in Amstelveen ooit werkelijkheid wordt.

Aandeelhouders
De Telegraaf beroept zich in de berichtgeving op een brief van activistisch aandeelhouder Jonathan Litt aan andere aandeelhouders van het Canadese bedrijf, die in handen is van de krant. Hierin schrijft hij dat het bestuur de mogelijke gevolgen van een vertrek uit Europa aan het onderzoeken is. Litt is van mening dat het verkopen van de Europese filialen enkel geld in het laatje zal brengen. Hij dringt er bij Hudson's Bay al enige tijd op aan dat ze meer geld kunnen verdienen als vastgoedbedrijf dan als retailer.

Tegenvallende cijfers
Hudson's Bay heeft al enige tijd te maken met tegenvallende cijfers. Zo verloren ze in het derde kwartaal 4,2 procent van de omzet. Het nettoverlies liep op naar 160 miljoen euro, wat weer alles te maken zou hebben met de investering van 300 miljoen euro in Nederland. De leiding van het bedrijf geeft toe dat het verkopen van de Europese activiteiten wordt overwogen.


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.