Huisdier mee op vakantie? Bereid je goed voor!

Huisdier mee op vakantie? Bereid je goed voor! Foto: Het team van Dierenkliniek Buitenveldert

De zomervakantie: veel diereneigenaren buigen zich over de vraag of ze hun huisdier meenemen op reis. Maar of het gezinslievelingetje nu mee gaat of wordt ondergebracht in een pension, een goede voorbereiding blijft belangrijk.

‘Juist in deze periode besteden wij extra aandacht aan voorlichting over al dan niet op reis gaan met je huisdier’, vertelt dierenarts Nanette Velthuyse van Dierenkliniek Buitenveldert.

Oververhitting

‘Denk bijvoorbeeld aan de verplichte chip binnen de EU, vaccinaties, een extra ontwormkuur, bescherming tegen vlooien en teken, maar ook wagenziekte of bescherming tegen oververhitting in de auto’, vervolgt de vriendelijke dierenarts. ‘Er zijn tegenwoordig goede koelmatten en koelvestjes op de markt, maar er spelen nog andere zaken die je moet weten als je besluit je huisdier mee te nemen.’

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste Nederlandse huisdieren niet met hun baasje mee op vakantie gaan, maar worden ondergebracht in een pension. Ook dan is een goede voorbereiding het halve werk. ‘Ze komen daar in aanraking met andere dieren dus is het onder meer van belang dat ze goed zijn ingeënt’, vult dierenarts Nouschka van Empelen – van Ee haar zaken partner aan.

Preventie

Samen met Gerard van Empelen, eigenaar van Dierspecialist Buitenveldert dat in hetzelfde pand is gehuisvest, zijn de dierenartsen zich er alles aan gelegen zoveel mogelijk mensen en dieren te helpen. Waarbij veel aandacht gaat naar preventie. Nu de zomervakantie aanbreekt en veel
mensen richting het buitenland vertrekken, staan ze graag iedereen te woord die vragen heeft over het al dan niet reizen met dieren.

‘Als je besluit je huisdier mee te nemen op vakantie, hebben wij in de winkel een scala aan producten die het reizen voor de dieren zo aangenaam mogelijk maakt’, legt Gerard van Empelen uit. ‘Ook hoeft je dier op vakantie niet buiten zijn portie vers vlees. We hebben speciale verpakkingen gedroogd en geseald vers vlees, heel handig voor op reis.

Zes dagen open

Het team van Dierenkliniek Buitenveldert, dat zes dagen per week is geopend, bestaat naast drie dierenartsen uit vier paraveterinairs/dierenarts assistentes en er is een samenwerking met een chirurgische specialist en een dierenarts Echografie. Zij staan niet alleen klaar voor uw (zieke) huisdier, maar ook voor al uw vragen over verzorging, voeding en gedrag. Nabij de kliniek geldt een blauwe parkeerzone waardoor parkeren
gratis is.


Reacties