Het team van Dierenkliniek Buitenveldert
Advertorial Zakelijk

Huisdier mee op vakantie? Bereid je goed voor!

De zomervakantie: veel diereneigenaren buigen zich over de vraag of ze hun huisdier meenemen op reis. Maar of het gezinslievelingetje nu mee gaat of wordt ondergebracht in een pension, een goede voorbereiding blijft belangrijk.

‘Juist in deze periode besteden wij extra aandacht aan voorlichting over al dan niet op reis gaan met je huisdier’, vertelt dierenarts Nanette Velthuyse van Dierenkliniek Buitenveldert.

Oververhitting

‘Denk bijvoorbeeld aan de verplichte chip binnen de EU, vaccinaties, een extra ontwormkuur, bescherming tegen vlooien en teken, maar ook wagenziekte of bescherming tegen oververhitting in de auto’, vervolgt de vriendelijke dierenarts. ‘Er zijn tegenwoordig goede koelmatten en koelvestjes op de markt, maar er spelen nog andere zaken die je moet weten als je besluit je huisdier mee te nemen.’

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste Nederlandse huisdieren niet met hun baasje mee op vakantie gaan, maar worden ondergebracht in een pension. Ook dan is een goede voorbereiding het halve werk. ‘Ze komen daar in aanraking met andere dieren dus is het onder meer van belang dat ze goed zijn ingeënt’, vult dierenarts Nouschka van Empelen – van Ee haar zaken partner aan.

Preventie

Samen met Gerard van Empelen, eigenaar van Dierspecialist Buitenveldert dat in hetzelfde pand is gehuisvest, zijn de dierenartsen zich er alles aan gelegen zoveel mogelijk mensen en dieren te helpen. Waarbij veel aandacht gaat naar preventie. Nu de zomervakantie aanbreekt en veel
mensen richting het buitenland vertrekken, staan ze graag iedereen te woord die vragen heeft over het al dan niet reizen met dieren.

‘Als je besluit je huisdier mee te nemen op vakantie, hebben wij in de winkel een scala aan producten die het reizen voor de dieren zo aangenaam mogelijk maakt’, legt Gerard van Empelen uit. ‘Ook hoeft je dier op vakantie niet buiten zijn portie vers vlees. We hebben speciale verpakkingen gedroogd en geseald vers vlees, heel handig voor op reis.

Zes dagen open

Het team van Dierenkliniek Buitenveldert, dat zes dagen per week is geopend, bestaat naast drie dierenartsen uit vier paraveterinairs/dierenarts assistentes en er is een samenwerking met een chirurgische specialist en een dierenarts Echografie. Zij staan niet alleen klaar voor uw (zieke) huisdier, maar ook voor al uw vragen over verzorging, voeding en gedrag. Nabij de kliniek geldt een blauwe parkeerzone waardoor parkeren
gratis is.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.