Huize Elsrijk

Huize Elsrijk opent in september 2022 de deuren

Amstelveen - 'Huize Elsrijk', een stijlvol wooninitiatief voor ouderen, opent in september 2022 haar deuren in Amstelveen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van het huis met 15 zorgappartementen. 

De voorziening is genoemd naar de naam van de wijk ‘Huize Elsrijk’, zo melden de initiatiefnemers.

Kwetsbare ouderen

Manager wonen en zorg Bianca Meerleveldt: 'Dit is ons tweede huis in de regio Amsterdam. We zitten al meer dan 20 jaar in hartje Amsterdam en we hebben in die tijd de vraag naar wonen met zorg enorm zien veranderen. Wij voorzien graag in de vraag van kwetsbare ouderen die beschut willen wonen in een kleinschalige zorgvoorziening.'

Missie

De ondernemers achter Huize Elsrijk hebben als missie het realiseren en exploiteren van woningen voor alle ouderen, met dienstverlening die aansluit op de wensen en de behoeften van de bewoners. Oog hebben voor de unieke identiteit van elke bewoner, die zolang het kan zoveel mogelijk de regie over het eigen leven voert. Zorg is daarbij ondersteunend. Sinds jaar en dag zijn zij actief in de ouderenzorg en seniorenhuisvesting. Met diverse locaties in de Randstad en in Brabant.

Zelfstandig wonen

Initiatiefnemer Gérard Thaens: 'Mensen willen, ook als ze ouder worden, graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Als vanouds doorgaan met het leven, onafhankelijk en in een eigen vertrouwde omgeving. Toch kan er een moment komen dat dit niet meer mogelijk is. Op dat moment is het belangrijk te weten dat comfortabel wonen met uitstekende ondersteunende zorg op maat beschikbaar is. Met onze huizen creëren wij zo’n omgeving'.

Zorg op maat

Bewoners van Huize Elsrijk kunnen een beroep doen op een team van deskundige medewerkers waardoor zij zorg op maat krijgen. Het pakket omvat de huur, de dagelijkse maaltijden, een activiteitenprogramma, huishoudelijke verzorging en 24-uurs aanwezigheid van zorg. Ontwikkelaar Roland Velthuyse: 'Wij zagen al snel de meerwaarde van een kleinschalige woon- en zorgvoorziening voor deze prachtige locatie. De gemeente kent een dergelijke voorziening. We wisten de gemeente hier ook snel van te overtuigen.'

24 uurs zorg en toezicht

Huize Elsrijk beschikt over 15 appartementen waar bewoners met behoud van privacy in een huiselijke sfeer wonen en zorg naar wens krijgen. De residentie is kleinschalig van opzet. Iedere bewoner heeft een eigen woonruimte waar de eigen leefstijl kan worden voortgezet. De bewoner bepaalt zelf welke zorg hij of zij wenst en op welk moment. Er is 24 -uurs toezicht en mogelijkheid tot 24 -uurs zorg. Huize Elsrijk maakt graag een afspraak voor een persoonlijke rondleiding. Meer informatie: huizeelsrijk.nl


Meer nieuws

112 gisteren 11:06

Forse aanrijding in Westwijk

Amstelveen - Op de kruising van de Sacharovlaan en de Asserring in Westwijk heeft maandagochtend een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelbus.

Algemeen gisteren 09:45

Amstelveen wil af van openingen Bosrandbrug in spits: 'Files staan tot aan Loogman'

Amstelveen - Verkeer van en naar Amstelveen ondervindt in toenemende mate hinder van de Bosrandbrug die in spitstijden open gaat om vaarverkeer door te laten. Daardoor ontstaan lange files op de toch al drukke Bosrandweg (N231) en Fokkerweg (N232). Amstelveen dringt er bij monde van wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) bij de provincie op aan om de openingstijden van de brug aan te passen en deze in de criuciale spitsuren niet te openen voor vaartuigen.

112 20 mei 2024 09:05

Twee gewonden bij ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Op de rotonde aan de Sportlaan/Van der Hooplaan is zondagavond de bestuurder van een personenwagen in aanrijding gekomen met een fatbike met twee opzittenden.