Davey Photography, Rob Franken

Hulpdiensten bedanken zorgpersoneel met applausactie bij Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - De politie heeft samen met de brandweer en handhaving vandaag (12 mei, de Dag van de Verpleging) een verrassingsbezoek gebracht aan Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen om alle zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet in de coronaperiode. 

De hulpdiensten verzamelden zich voor het ziekenhuis, waar een applaus van 2 minuten over de Laan van de Helende Meesters schalde. De applausactie was een initiatief van de politie en werd ondersteund door brandweer en handhaving.

Trots
Met een megafoon gaf de politie aan trots te zijn op al het personeel in de zorgsector; niet alleen in het ziekenhuis, maar ook daar buiten (thuiszorg) en zeker ook de ondersteunde diensten (schoonmakers). 'Iedereen de de toko draaiende houdt,' sprak de politie. 'We willen laten zien dat we trots op jullie zijn. Dat jullie gewoon je werk doen, terwijl dat helemaal niet zo gewoon is in deze tijd.' 

Ziekenhuis Amstelland
Het is vandaag naast de Dag van de Verpleging ook de Dag van de Zorg; het zorgpersoneel in het ziekenhuis werd vanmorgen ook getrakteerd op koffie en smoothies door Barista Company. Het Ziekenhuis plaatste ook zelf een bedankvideo op Facebook: 'De dag om onze medewerkers extra te bedanken. Trots zijn we op iedereen die in deze bijzondere tijd zijn schouders eronder heeft gezet', zo meldt Ziekenhuis Amstelland. Bekijk hier de video:

Hulpdiensten op bezoek bij Ziekenhuis Amstelland:

hulpdiensten_dag_van_de_zorg3.jpg

hulpdiensten_dag_van_de_zorg4.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas & Rob Franken


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:44

Gedecoreerden ontvangen alsnog lintje uit handen van burgemeester

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens heeft de twaalf Amstelveners die 24 april jongstleden via een videoboodschap te horen kregen dat dat zij koninklijk waren onderscheiden, inmiddels daadwerkelijk een lintje kunnen uitreiken.  

Onderwijs & Educatie vandaag 09:43

Zomerschool Amstelveen van start

Amstelveen - Vanaf vandaag opent de Amstelveense zomerschool haar deuren. Op het programma staan lessen in theater, techniek, kunst, cultuur en sport. Door de coronacrisis zaten kinderen veel thuis, zagen geen klasgenoten en gingen niet naar de sportclub. Dit gebrek aan sociale interactie is sommige kinderen erg zwaar gevallen. Voor hen organiseert de gemeente deze zomerschool.

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.