Davey Photography
112

Hulpdiensten uren in de weer met verward persoon Uilenstede; politie zet Dienst Speciale Interventies in

Amstelveen - In studentenwijk Uilenstede zijn hulpdiensten zondagmiddag- en avond urenlang in de weer geweest met een verward persoon.

De betreffende persoon begaf zich op de derde etage van een appartementencomplex.  De omgeving van het complex werd al snel afgezet.

112_arrestatieteam_uilenstede_dpdb.jpg
Davey Photography

Hulpdiensten probeerden de persoon te benaderen en namen daarbij diverse voorzorgsmaatregelen. Zo stond de brandweer paraat met een reddingskussen en zette de politie een onderhandelaar in.

uilenstede_interventie_vln_nieuws.jpg
VLN Nieuws

Uiteindelijk schakelde de politie een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) in om de situatie onder controle te krijgen. Het meerkoppige team wist de betreffende persoon omstreeks 19.30 uur aan te houden. Hij/zij zal passende zorg krijgen.

112_interevnetieteam_Amstelveen.jpg
Davey Photography


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.