Pixabay.com

Huurder in Amstelveen mag niet meer douchen in lekke badkamer op straffe van 1000 euro per overtreding

Amstelveen - De huurder van een woning in Amstelveen mag van de rechter niet meer de badkamer in de woning gebruiken, omdat deze vermoedelijk ernstige lekkage veroorzaakt bij de buren. Gebruikt de huurder de badkamer toch, dan staat daar een dwangsom op van duizend euro per overtreding.

Tot die uitspraak kwam de voorzieningenrechter van Rechtbank Amsterdam, nadat de eigenaren van het aangrenzende buurpand de verhuurder van de lekkage veroorzakende woning voor de rechter hadden gesleept.

Weigeren

De eigenaresse van de lekkende huurwoning, die in het buitenland verblijft, weigerde ondanks herhaaldelijke verzoeken en sommaties van het gezin maatregelen te treffen tegen de lekkage die de badkamer (gelegen op 1 hoog) veroorzaakt. Het gezin zocht ten einde raad de rechter op. Het lekkende badkamerpand wordt verhuurd aan twee mensen. Een van de huurders was bij de rechtzitting aanwezig en verklaarde inmiddels niet meer in de woning te verblijven. De andere huurder, die niet bij de rechtzitting was, mag de badkamer niet meer gebruiken tot de lekkage deugdelijk is verholpen, onder last van een forse dwangsom (tot een maximum van 20.000 euro), zo oordeelde de rechter.

Paddenstoelen op de muur

Voor het getroffen gezin, dat grote overlast ervaart van de lekkage, is de woonsituatie haast onhoudbaar geworden. De vochtschade is groot en wordt met de dag groter door de aanhoudende lekkage en op de muur tussen de beide panden groeien paddenstoelen. Ook zorgen de vochtigheid en schimmel voor gezondheidsproblemen bij het gezin. Daarnaast maken zij zich grote zorgen over de staat van de muur waarop de vochtschade zich steeds verder uitbreidt en niet kan worden uitgesloten dat de muur het zal begeven.

Bron: rechtbank Amsterdam


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.